Neden Aynada Güzelim Ama Fotoğraflarda Çirkinim

Neden Aynada Güzelim Ama Fotoğraflarda Çirkinim

Aşağıda dünyanın her yerindeki baba ve annelerin görüş ve paylaşımlarının bir özeti bulunmaktadır.

dostluk

Bu aynaya bakmak gibidir ama tam olarak değil. Hayır, kesinlikle gerçek görünümünüzü önemli ölçüde etkilemez. İnsanlar sizi yansımanızda görüyor, ancak çoğu sizin ve sizin tersiniz arasındaki farkı anlayamayacak.

Neden Aynada Güzelim Ama Fotoğraflarda Çirkinim

Aynada çekici görünüyorsanız, onlar farkı anlayamasalar bile muhtemelen ters görüntünüz de çekicidir. Gerçek görüntünüz kafanızı karıştıracaktır çünkü yansımanıza çok aşinasınız. Muhtemelen gerçek hayatta aynaya baktığınızda olduğundan çok daha güzel görünüyorsunuz.

Kalliope
Her ikisi de, ancak bunun nedeni fotoğrafı çekerken güzel bir yüzünüzün olmaması olabilir. Fotoğraflarda berbat görünseler de gerçek hayatta çok çekici olan bazı kişiler var.

Erica
Endişelenmeye gerek yok. İnsanlar, insanlar tarafından gerçekte aynada kendinize nasıl baktığınız gibi algılandığınızı söylüyorlar. Merak etme, çirkin değilsin.

Ayna bize gördüğümüzün 3 boyutlu görüntüsünü verdiği için yüzümüzdeki bazı kusurlar gözden kaçacaktır. Ancak çekim yaparken tamamen statiktir. Dolayısıyla eksiklerimizi, eksikliklerimizi fark etmeye başlıyoruz. Son derece normal! Bu yüzden Instagram’daki güzel kızların çoğunluğu Facetune kullanıyor. Hiç kimsenin mükemmel olmadığını onaylıyorum. Bir filtreyle daha muhteşem görüneceksiniz.

Baron
Aynada kendi yüzünüzü görmeye alıştıkça beyniniz yüzdeki asimetrinin çoğunu işliyor ve bazı kusurları görmezden gelmeyi öğreniyor. Kendinizi fotoğraflarda gördüğünüzde daha kötü görünürsünüz çünkü beyniniz asimetriyi yanlış yöne doğru iterek durumunuzu daha da kötüleştirir.

Neden Aynada Güzelim Ama Fotoğraflarda Çirkinim

Lisa
Yüzün basitçe ters çevrilmiş.

Bir portre fotoğrafçısı olarak, insanların yaklaşık %90’ının fotoğraf çekmekten nefret ettiklerini ve kendilerini ailedeki (dünyada olmasa bile) en fotojenik olmayan kişi olarak gördüklerini gördüm.

Bilgisayarda birinin fotoğrafını çevirdiğimde çoğu kişi bundan hoşlanıyor.

Hayatımız boyunca yüzümüze aynada bakmaya alıştık ve alıştık. O yüzden geriye dönüp o resme baktığımda pek de doğru görünmüyor.

Hiçbir iki yüz eşit derecede simetrik değildir.

Çoğu insan saçlarını diğer tarafa değil de bir tarafa ayırır.

Çoğu insanın bir gözü diğerinden biraz daha büyüktür.

Çoğu insanın kaşları bir tarafta daha kavisli, diğer tarafta düz veya sivridir.

Çoğu insan ağzının bir tarafında diğer tarafa göre biraz daha fazla gülümser.

Çoğu insanın yüzünün bir tarafında benler, yara izleri veya başka herhangi bir özellik vardır.

Dolayısıyla burnunuz 2 mm sola doğru ise görüntü ters çevrildiğinde burnunuz tahmin ettiğiniz pozisyondan 4 mm sağa doğru olacaktır.

Tüm bunları bir araya getirdiğinizde yüzünüzün beklentilerinize aykırı olduğunu keşfedeceksiniz. Ve bu seni rahatsız ediyor.

Yakut

Neden Aynada Güzelim Ama Fotoğraflarda Çirkinim

Mükemmel orantılara sahip ve kameranın da biraz ekstra ağırlığı var. Bu nedenle aynada fotoğraflardan daha güzeliz.

Ayrıca insanlar kendilerini çekici bulduklarından başkalarını daha çekici buluyorlar.

Başkalarının gözünde harika görünüyorsun.

Ayrıca bu konuda fazla endişelenmeyin. Çoğu insan seni umursamıyor ve umursasalar bile, düşündüğünün en az yarısı kadar iyi görüneceksin.

Malakit
Aynaya baktığınızda güzel olduğunuzu düşünüyorsunuz ama kamera farklı bir hikaye anlatıyor. Bu fark, beynimizin görüntüleri nasıl işlediğinden ve fotoğrafın görüntüleri nasıl kaydettiğinden kaynaklanmaktadır. Aynaya baktığınızda kendinizi üç boyutlu olarak görürsünüz; beyniniz daha iyi bir görüntü oluşturmak için ayrıntıları hatırlar.

Buna karşılık, 2D görüntüler yakalayan kameralar özellikleri düzleştirebilir ve kusurları vurgulayabilir.

Ayrıca ışık ve kamera açıları yüzünüzün hatlarını değiştirerek gözlerinizi küçültebilir veya burnunuzu büyütebilir.

Buna karşılık aynalar genellikle daha sakinleştirici bir bakış açısı sağlar.

Ayrıca yansımanıza da alışabilirsiniz, bu da fotoğrafların diğer fotoğraflarla karşılaştırıldığında kötü görünmesine neden olabilir.

Fotoğraf çekerken insanlar genellikle utanmış yüz ifadeleri kullanırlar ve bu da kameradaki görüntü ile aynadaki görüntü arasındaki farkı daha da kötüleştirebilir. Bu da dikkate alınması gereken başka bir faktördür.

Kristal

Neden Aynada Güzelim Ama Fotoğraflarda Çirkinim

Bu iki faktörden etkilenir.

Öncelikle iyi bir ayna tüm ışığı yansıtır. Yani aynadaki görüntü, tanıştığınız kişiye tam olarak nasıl göründüğünüzü yansıtır.

Bunun aksine fotoğrafçılık çok daha karmaşık bir sürece dayanmaktadır. İlk olarak kamera, görüş açısı, çözünürlük, aydınlatma, optik, renk ve diğer faktörlere bağlı olarak görünüşünüzün bir temsilini oluşturmaya çalışır. Bu avatarı yakalayıp bir ekranda veya basılı bir belgede göstermeye çalıştığınızda tüm bu sorunlarla tekrar karşılaşıyorsunuz.

Bu nedenle görüntü her zaman bozularak çirkin görünmesine neden olur.

İkincisi, aynaya baktığınızda harika bir şekilde adlandırılan “yansıma” ortaya çıkıyor. İnsanlar sıklıkla yanlışlıkla matematiksel ayrıntıları göz ardı ettikleri takdirde görüntünün sağdan sola ters görüneceğine inanırlar. Başka bir kişi aynaya bakarken solunuzda belirli bir yüz özelliğini görecek, başka bir kişi ise fotoğrafa bakarken aynı şeyi görecektir. Böylece fotoğraf mekanik olarak aynadan daha gerçekçi olacaktır.

Ancak konu iyi ya da kötü görünmeye geldiğinde aynalar daha doğrudur. Neden öyle? Kendinizi fotoğraflardan çok aynada görüyorsunuz. Yüz hatlarınızı aynada görmeye alışkınsınız, ince ama çok da ince olmayan. Bir fotoğrafa baktığınızda alışık olduğunuz yüz ifadelerinin tam tersini görüyorsunuz. Bu kendinizi rahatsız hissetmenize neden olur.

Ancak birisi size baktığında tam olarak alışık olduğu şeyi görecektir. Bu tıpkı aynaya bakmak gibidir, alıştığınızı göreceksiniz. Yani bir fotoğrafa bakış açınızdaki farklılık onun kafasını karıştırmayacaktır. Böylece ona aynadaki kadar güzel görüneceksiniz.

Söylendiği gibi güzellik özneldir, YMMV. (Bilim insanları, bilimsel yanılgı örneği olarak güzelliğin simetriye bağlı olduğunu kanıtladılar. Algılanan güzellik, pek çok faktörden sadece biri olmasına ve genel algı subjektif olmasına rağmen simetri ile güçlü bir ilişki içinde olabilir).

kehribar
Bu sorunun doğru ya da yanlış cevabı yoktur. Hangi cevabın daha doğru olduğuna siz karar verin.

Ancak karar vermenize yardımcı olacak bazı önemli fikirler sunabilirim.

Bunun nedeni aydınlatmanın zayıf olması veya çekim açısının kötü olması olabilir.

Kendinizi fotoğraflarda nasıl gördüğünüze aşina olmayabilirsiniz, bu da kendinizi farklı bir şekilde nasıl gördüğünüze aşina olmamanıza neden olur.

Sebebi ne olursa olsun, fotoğrafların her zaman gerçek hayatta kim olduğumuzu yansıtmadığını unutmamak önemlidir.

Kendimizi başkalarıyla karşılaştırmaya kapılmak kolaydır ancak herkesin kendine göre güzel olduğunu unutmamak önemlidir.

Yüz çok karmaşık ve benzersiz olduğundan, her insanın bu konuda farklı bir algıya sahip olması şaşırtıcı değildir.

Bir kişi simetriyi mükemmellik olarak görebilirken, bir başkası asimetriyi güzellik olarak görebilir.

Ayrıca kendimizi fotoğrafta mı yoksa aynada mı daha doğru gördüğümüze dair sorular var.

Aynalar görüntümüzü tersine çevirdiği için kendimize dair algımızı bozabilir.

Ayrıca şeklimizi değiştirmek için görüntüyü ayarlayabiliriz.

Sizce hangisi daha doğru: Aynadaki yüzünüz mü yoksa başka birinin yüzü mü?

Bu sorunun cevabını verebilecek tek kişi sensin.

Ancak aynaya baktığınızda şunu düşünmeli ve yüzünüzün neden fotoğraftakinden farklı göründüğünü merak etmelisiniz.

Bu yüzden neden herkes kadar güzel olmadığınızı merak etmek yerine, sizi güzel ve eşsiz kılan şeylere odaklanın.

Diva
Aynaya baktığımda çok daha iyi göründüğümü hissediyorum..

Bunların hiçbiri tamamen doğru değil.

Ayna görüntünüzü ters çevirir, dolayısıyla yüzünüz tamamen eşit olmadığı sürece görüntünüz başkalarının sizi gördüğünden biraz farklı olacaktır. Özellikleriniz gerçeklikle eşleşmeyecek. Ancak boyut oranı ve diğer parametreler, başkalarının sizi nasıl gördüğüne oldukça uygun olmalıdır.

Bir fotoğraf, özelliklerinizi doğru yönde yansıtacaktır (her ne kadar aynada kendimize bakmaya alışkın olduğumuz için bu bize tuhaf gelse de, bize bakanlar için bu normal olacaktır). Ancak fotoğraf aynı zamanda hatalıdır çünkü lens aslında özelliklerinizi bozabilir.

Sonuç olarak, kameraya en yakın olan burnunuz genellikle gerçekte olduğundan daha büyük görünür. Düz bir görüntü, çıplak gözle kolayca gözden kaçan hataları da vurgulayabilir. Ek olarak, kamera bir anlık durgunluk yakalıyor, her ne kadar hoş olmasa da ve gerçek hayatta hiç kimse, biri onlara bakarken o kadar hareketsiz değil.

Tanıdığınız birinin yanında durup aynaya bakmak bunu anlamanın en iyi yoludur. Daha sonra fotoğraflarını çekin ve geriye dönüp bakın, ardından bunları gerçek hayattaki görünümleriyle karşılaştırın.

Site web: https://wilitr.com

Page de fans: https://www.facebook.com/wilimedia.en

Mail: Admin@wilimedia.com

Đóng