Kaşıntılı Hamile Kadınlar: Kaşıntıyı Tedavi Etmek İçin 12
- Kaşıntılı Hamile Kadınlar: Kaşıntıyı Tedavi Etmek İçin 12 İpucu
- Kaşıntılı Gebeliğin fetus üzerinde herhangi bir etkisi var mı?
- Hamile Kadınların Kaşınmasının Nedenleri
- Hamile kadınlar için halk yöntemlerini kullanarak kaşıntıyı tedavi etmenin en iyi 12 yolu:
- Kaşıntısı Olan Hamile Kadınlara Uzman Tavsiyesi
- Sonuçlandırmak:
Kaşıntılı Hamile Kadınlar: Kaşıntıyı Tedavi Etmek İçin 12 İpucu
Kadınlar hamilelik sırasında birçok psikolojik ve fiziksel değişiklik yaşayacaklardır. Hamile annelerin cildi gerilebilir, kuruyabilir ve kurdeşen, kaşıntılı döküntüler gibi dermatolojik sorunlar yaşayabilir, kaşıntı ve rahatsızlığa neden olabilir. Bunun nedeni hamilelik sırasında meydana gelen hormonal ve bağışıklık sistemi değişikliklerinden kaynaklanabilir.
Tıbba göre kaşıntı, çizilmeye veya ciltte rahatsızlığa yol açan cilt hasarının bir belirtisidir. Bazı hamile kadınlar avuç içlerinde ve ayak tabanlarında kaşıntı yaşarken, diğerleri karın ve göğüste, kalçalarda ve kalçalarda kaşıntılı lekelere neden olan aşırı çatlaklar gibi vücudun her yerinde döküntü belirtilerinin eşlik ettiği kaşıntı yaşarlar. hamileliğin son aylarında uyluklar.
Bu, hamilelik sırasında kadınların %40’ına varan oranda görülen yaygın bir semptomdur ve genellikle doğumdan sonra kaybolur. Ancak hamilelik kolestazı olarak da bilinen intrahepatik kolestaz, safranın karaciğerin küçük kanallarında normal şekilde dolaşamamasına neden olarak safra tuzlarının ciltte birikmesine ve tüm vücutta “yoğun” kaşıntıya neden olur.
Kızarıklık yaratmasa da kaşıntı nedeniyle derinin çok sürtüldüğü bölgelerde küçük kesiklerle kırmızı ve ağrılı bir cilt oluşmasına neden olur. Bu durumun hamile annenin sağlığı ve fetüsün gelişimi üzerinde olumsuz etkisi vardır.
Bu nedenle hastalığın tekrarını önlemek için hamilelerde etkili kaşıntı tedavi yöntemlerine ihtiyaç vardır. Wilimedia ile en etkili kaşıntı tedavilerini öğrenelim!
Kaşıntılı Gebeliğin fetus üzerinde herhangi bir etkisi var mı?
Kadınlar hamilelik sırasında görünüşlerini değiştirmekten, kişiliklerini değiştirmekten ciltlerini değiştirmeye kadar her şeyle yüzleşmek ve bunları yaşamak zorundadır. Ayrıca bu dönemde cilt çok hassastır ve kolayca tahriş olur. Bu nedenle çevreden gelen küçük bir etki bile ciltte tahriş ve kaşıntı oluşmasına neden olmak için yeterlidir.
Araştırmacılar hamileliğin son üç ayında sıklıkla kaşıntı yaşadığınızı buldu. Anne vücuduna giren embriyonik hücrelerin uyarılması bu kaşıntılı durumun ana nedenidir. Ayrıca anne vücudundaki otoimmün bozukluklar nedeniyle kaşıntılı döküntüler ortaya çıkar. Diğer bazı vakalar vücuttaki hormonal değişikliklerin sonucu olabilir ve rahatsız edici kaşıntıya neden olabilir.
Uzmanlara göre hamilelikte yaşanan kaşıntı zararlı bir hastalık değil ve fetusu da etkilemiyor. Kaşıntısı olan hamile kadınlar sıklıkla kendilerini rahatsız hissederler, iştahlarını kaybederler, yorgunluk ve fiziksel güçsüzlük yaşarlar. Daha spesifik olarak, hamile annelerin daha fazla kaşınması, daha fazla kaşınmalarına neden olur, ciltte çiziklere neden olur ve estetik işlevi azaltır.
Hamile anneler sıklıkla ani kaşıntı yaşarlar, bu durum rahatsızlık ve sinirliliğe neden olur, ancak cilt kaşıntısı ciddi bir sorun değildir. Ayrıca anne iştahını kaybedebilir, kendini yorgun hissedebilir, fetüsüne ve kendisine tam olarak bakamayabilir. Hamile annelerin kaşıntılı cilt belirtileri ortaya çıktığında derhal tedavi edilmesi gerekir.
Uzman eczacılara göre cildin kaşınması anne ve bebeğin sağlığını etkilemiyor. Ancak aynı zamanda konjenital karaciğer hastalığının Obstetrik Kolestaz (OC) belirtisi de olabilir. Çoğunlukla bacaklarda veya kollarda başlayan kaşıntı, OK’nin ana belirtisidir. Daha sonra vücudun her yerine yayılır, özellikle geceleri kaşınmaya başlar. Muhtemelen sarılıkla birlikte koyu renkli idrar bu hastalığın belirtileridir.
Hamile kadınlar kilo alma ve hormonal değişiklikler dışında birçok nedenden dolayı da kaşıntı yaşayabilir. PUPPP olarak da bilinen Gebelikte Kaşıntılı Ürtikeryal Papüller ve Plaklar olabilir. Hamile kadınlarda PUPPP adı verilen, genellikle hamileliğin üçüncü trimesterinde başlayan ve fetüsü etkilemeyen kaşıntılı bir papüler hastalık gelişir.
Bazı hamile kadınların vajinal bölgesinde yanma ve kaşıntı görülür. Hormon dengesizliği ve yetersiz beslenme üretritin nedeni olabilir.
Hamile Kadınların Kaşınmasının Nedenleri
Hamilelik sırasında karın kaşıntısı genellikle iyi huyludur ve doğumdan sonra kendiliğinden kaybolur ve bu durum fetüse zarar vermez. Hamile kadınların midelerinin kaşınmasının bazı yaygın nedenleri şunlardır:
Hormonal değişiklikler
Hamile kadınlar hamilelik sırasında birçok hormonal değişiklikle karşı karşıya kalacaktır. Bu değişiklikler annenin psikolojik ve fiziksel sağlığını etkileyecektir. Hamile kadınlarda başta östrojen hormonu olmak üzere hormonal değişikliklere bağlı olarak ciltte kaşıntı, kırmızı döküntüler ve kurdeşen görülebilir.
Kan hacmi değişiklikleri
Hamile anneler hamilelik sırasında herhangi bir zamanda karın kaşıntısı yaşayabilir, ancak hamileliğin ikinci ve üçüncü trimesterinde olanların kaşıntı yaşama olasılığı daha yüksektir. Bunun nedeni, kan miktarının önemli ölçüde artması, hamile annelerde kaşıntı ve rahatsızlık yaratması olabilir ve bu da neden olabilir.
Ağırlık değişimi
Hamile anne ve fetüs her geçen gün büyüyerek kilo değişikliklerine neden olur, bu da hamile karnının büyümesine, cildin gerilmesine ve kaşınmasına neden olur. Hamile bir annenin uyluk ve karnındaki çatlaklar en tanınabilir özelliklerdir.
Cilt hastalığı geçmişiniz varsa
Cildi kuru olan veya sedef hastalığı veya egzama gibi bazı cilt hastalıkları geçirmiş olan hamile annelerde kaşıntı riski artar ve kaşıntı sıklıkla daha şiddetli hale gelir. Hamileliğin son aylarında saç köklerinde oluşan papüller. Ayrıca atopik dermatit nedeniyle bazı hamile annelerde göbek bölgesinde, sırtta ve ayaklarda da kaşıntı yaşanmaktadır.
Diğer bazı hastalıklar nedeniyle
Hamile kadınların mideleri aşağıdaki gibi başka durumlardan dolayı da kaşınabilir:
+ Kaşıntılı papüler ürtiker: Kaşıntılı döküntüler ciltte yamalar halinde, özellikle de karın, uyluk, kol, bacak ve diğer bölgelerde görülür.
+ Hamilelik kolestazı: Karaciğer hastalığı öyküsü olan kadınlar veya karaciğer hastalığı öyküsü olan aile üyeleri hamilelik sırasında yüksek kolestaz riski altındadır ve bu da karın derisinin kaşınmasına neden olur. Hormonların safra kesesi fonksiyonu üzerinde önemli bir etkisi vardır; safra kesesi akışını yavaşlatabilir ve hatta bloke edebilir, bu da hamilelik sırasında kolestaza yol açabilir.
+ Su çiçeği: Kadınların derisinde kaşıntı, kızarıklık, irin veya ateş varsa subjektif olmamalıdır çünkü bu su çiçeği belirtisi olabilir. Etkili tanı ve tedavi için hamile annelerin mutlaka doktora başvurması gerekir.
Hamile kadınlar için halk yöntemlerini kullanarak kaşıntıyı tedavi etmenin en iyi 12 yolu:
Cildi nemlendirir ve çatlakları önler
Jeller veya esansiyel yağlar, hindistancevizi yağı, badem, ayçiçeği gibi doğal içeriklerden ve çatlakları nemlendirme ve önleme özelliğine sahip diğer bileşenlerden elde edilir. Rahim kasılmalarını önlemek için kremi karnınıza nazikçe uygulayın. Sabun veya çok fazla sabun içeren bazı cilt bakım ürünlerinin kullanılması tahrişe neden olabilir ve kaşıntıyı artırabilir.
Vajinanızı kuru ve temiz tutun. Kadınlara özel bir hijyen solüsyonu kullanmak istiyorsanız hamile kadınlara uygun olanı seçin ve çok fazla kullanmaktan kaçının çünkü vajinadaki doğal pH ortamını değiştirebilir.
Kaşıntılı olduğunda çizmeyin veya çizmeyin
Kaşıntınız olduğunda kaşımaktan veya kaşımaktan kaçının çünkü kaşınmak kaşınan cildi tahriş eder ve daha fazla kaşınmaya neden olur. Kaşıntıyı önlemek için kaşıntılı cilde uygulamak için sıcak veya soğuk bir havlu kullanın. Kaşıntıyı hafifletmek için sıcak veya soğuk kompres kullanabilirsiniz.
Sağlıklı bilimsel beslenme
A vitamini (balıkta, karaciğerde, yumurtada, sebzelerde ve yumrularda bulunur…), D vitamininde (deniz balıklarında, morina karaciğeri yağında, bazı süt ürünlerinde bulunur…) ve zeytinyağında yüksek besinleri artırın. Baharatlı yiyecekleri ve “sıcak” baharatları (frenk soğanı, sarımsak, kırmızı biber vb.) yemeyi sınırlayın
Yulaf ile banyo
Kaşıntılı cildi tedavi etmek isteyen hamile kadınlar için bu en iyi yöntemlerden biridir. Yulaf ezmesini eriyene kadar ılık suda bekletin, ardından semptomları hemen azaltmak için kaşıntılı cilde sürün.
Soğuk paketler kullanın
Soğuk paketlerin kullanılması hamile kadınlarda kaşıntıyı tedavi etmenin başka bir yoludur. Vücudunuzun bir kısmında enfeksiyon varsa bu çözüm özellikle etkilidir. Soğuk sıcaklık kaşıntıyı hızla giderir.
Basit egzersiz
Daha iyi kan dolaşımı için düzenli olarak hafif hareketler yapın. Egzersiz yaparken pamuk gibi doğal elyaflardan yapılmış ve açık renkli, nefes alabilen giysiler giyin. Cilt yüzeyinde koyu lekelerin oluşmasını önlemek için hamile annelerin sıcak havalarda veya sıcak yerlerde dışarı çıkmaktan kaçınması gerekir. Ayrıca hamile kadınların güneş koruyucu uygulaması gerekir.
Her gece yatmadan önce yeşil çay, betel yaprağı suyu veya seyreltilmiş tuzlu su ayaklarınıza ıslatılmalıdır.
Nemli bir havlu kullanın
Hamile kadınlar, kaşıntıyı azaltmak için kaşıntılı cildi örtmek için nemli bir havlu kullanmalıdır. Karnınız ve göğsünüz arasına bir havlu yerleştirerek rahatlayın. Hamile anneler kendilerini daha iyi hissedeceklerdir.
Kabartma tozu kullanın
Hamile annelerde kaşıntıyı azaltmak için kabartma tozunu suyla karıştırıp koyu bir karışım oluşturup karın bölgesine veya kaşıntılı bölgelere uygulayabilirsiniz. Cildiniz daha yumuşak olacak ve kaşıntı hızla azalacaktır.
Hamile anneler ayrıca limon suyu veya masaj yağını kaşıntılı cilt bölgelerine uygulayarak birkaç dakika sonra kaşıntıyı dindirebilirler.
Aloe vera kullanın
Aloe vera birçok insanın sevdiği harika güzellik malzemelerinden biridir. Bu bileşen sadece cildi nemlendirmekle kalmaz, aynı zamanda kaşıntıyı azaltmaya ve enfeksiyonu önlemeye de yardımcı olur. Aloe vera jeli, hamile kadınlar için evde kaşıntıyı tedavi etmek için harika bir yöntemdir.
Nasıl yapılır: Taze bir aloe vera dalını yıkayın ve jeli elde etmek için bir kaşık kullanın. Hamile kadınlar, hasarlı cilt bölgesini temizledikten sonra yeterli miktarda jeli cilde sürerek, besinlerin eşit şekilde emilmesi için hafifçe masaj yapar. Ilık suyla durulamadan önce yaklaşık on dakika bekletin. Durum tamamen düzelene kadar ısrar yapılmalıdır.
Taze frenk soğanı kullanın
Modern tıbbi araştırmalara göre frenk soğanı yaprakları C vitamini, E vitamini, mineraller ve antioksidanlar gibi cilde faydalı birçok bileşen içerir. Bu bitki aynı zamanda kaşıntıyı azaltmaya ve hasarın yayılmasını önlemeye yardımcı olan bileşenlere de sahiptir.
Nasıl yapılır: Yıkanmış yeşil frenk soğanlarını küçük avuçlar halinde kesin. Daha sonra her şeyi yaklaşık 200 ila 400 ml’lik bir tencereye koyun ve yaklaşık 7 ila 10 dakika kaynatın, ardından ocağı kapatın. Yarısını içmek için kullanın, geri kalanını ise suya batırılmış bir bandaj veya yumuşak bir bez olarak kaşınan cilde uygulayın.
Yıldız meyvesi yapraklarını kullanın
Nasıl yapılır: Kir ve yabancı maddeleri temizlemek için yıldız meyvesi yapraklarını yıkayın. Daha sonra tencereye iki litre su koyup besinler suda çözünene kadar kaynatın. Daha sonra ocağı kapatın ve soğuk suyla karıştırarak banyo yapın.
Hamile kadınlar, kaşıntıyı ısrarla halk ilaçlarıyla tedavi ederlerse daha az kaşıntılı olacaklardır. Ancak bu yöntem yalnızca hafif kaşıntısı olan kişiler için faydalıdır. Kaşıntı nedenlerini ortadan kaldırmada etkili değildir. Bu nedenle kaşıntıyı kökünden bitirmek ve tekrarını önlemek için hamilelerin sağlık kuruluşlarına giderek muayene olmaları ve en iyi tedaviyi almaları gerekmektedir.
Kaşıntısı Olan Hamile Kadınlara Uzman Tavsiyesi
Kaşıntıyı tedavi etmek için ilaç veya halk yöntemleri kullanmanın yanı sıra, hamile kadınların günlük yaşam tarzlarını ve diyetlerini değiştirerek iyi bir sağlık bakımı rejimine de sahip olmaları gerekir. Çünkü bunların hepsi hastalığın hızlı bir şekilde önlenmesi için çok önemli faktörlerdir. İşte uzmanların verdiği bazı ipuçları:
Günlük banyo yaparak cildinizi kuru ve temiz tutun. Ayrıca hamile kadınların çok sıcak veya çok soğuk suyla banyo yapmaktan kaçınmaları gerekir. Çünkü sıcak su cildi kurutacak ve tahrişe neden olacaktır. Bu arada soğuk su, vücut ısısındaki ani değişim nedeniyle üşümeye neden olacaktır.
Hamile kadınların vücut temizliği sonrasında cildin nemlendirilmesi için bazı cilt bakım ürünleri kullanması gerekir. Güvende olmak için hamile kadınlar doğal içeriklerden elde edilen ürünleri seçmeli ve kullanmalıdır.
Havadar ve bol giysiler giyin. Cildinize verilecek zararı en aza indirmek için nemi emen giysiler giyin.
Hasarlı cildi çok sert çizmeyin. Cilt çizilme nedeniyle hasar görebilir. Bakterilerin nüfuz etmesi ve enfeksiyona neden olması için uygun koşullar yaratın.
Cildin zarar görmesini önlemek için kimyasallar, deterjanlar, polen, toz, kirli su ve deterjanlar gibi cilde zarar veren maddelere maruz kalmayı sınırlayın.
Vücut için vitamin ve mineral bakımından zengin besinleri destekleyin. Aynı zamanda alerjiye neden olan gıdaları da ortadan kaldırın.
Hamile kadınların her gün 2 ila 2,5 litre su içmesi gerekir. Yeterli su içtiğinizde vücudunuz toksik maddeleri hızla ortadan kaldıracaktır.
Kafein ve alkollü içecekler açısından zengin yiyecekler kullanın. Bu gıdalar kaşıntıyı daha şiddetli hale getirebilir.
Taze sebze veya meyve suyu kullanın. Bu içecek sadece vücudun suyunu yenilemekle kalmıyor, aynı zamanda cildin bağışıklık sistemini iyileştirmek için gerekli besinleri de sağlıyor.
Rahatlamak ve dinlenmek için bolca zaman ayırın. Hamile kadınlar, hamile kadınlara yönelik çocuklara nasıl bakacaklarını öğrenmek veya fiziksel sağlıklarını iyileştirmek için egzersiz yapmak üzere kurslara katılabilir.
Sonuçlandırmak:
Wilimedia, hamile kadınlar için kaşıntıyı evde tedavi etmek için bazı etkili yöntemlerin yanı sıra, hastalığı hızlı bir şekilde geri çevirmek için evde sağlığınıza nasıl dikkat edebileceğinizi okuyucularla paylaştı. Bu makalenin hamile kadınların kaşıntıyı önlemesine ve ortadan kaldırmasına yardımcı olacağını umuyoruz. Ayrıca hamilelerin anne ve fetüsün sağlığına zarar verebilecek diğer hastalıkları tespit etmek için proaktif olarak düzenli sağlık kontrolleri yaptırmaları gerekir.
Website: https://wilitr.com/
Fanpage: https://www.facebook.com/wilimedia.en
Mail: Admin@wilimedia.com