Kabız Olan Hamile Kadınlar: Kabızlığı Tedavi Etmek 7 İpucu
- Kabız Olan Hamile Kadınlar: Kabızlığı Tedavi Etmek 7 İpucu
- Hamilelikte Hamilelerde Kabızlık ne zaman ortaya çıkar?
- Hamile Kadınlarda Kabızlık Fetüsü Etkiler mi?
- Hamile kadınlar hangi nedenlerden dolayı kabız olurlar?
- Hamile kadınlar için kabızlığı tedavi etmenin 7 etkili ve güvenli yolu
- Sonuçlandırmak:
Kabız Olan Hamile Kadınlar: Kabızlığı Tedavi Etmek 7 İpucu
Hamile kadınlar genellikle hamilelik sırasında kabızlığı önemsemezler. Belki de birçok hamile kadın ve ailesi, hastalığın semptomlarının çok ciddi olmaması nedeniyle subjektif davranıyor olabilir. Hastalık, zamanında tedavi edilmezse hem annenin hem de bebeğin sağlığını tehlikeye atabilir. Bazı kadınlar hamilelik sırasında kabızlık yaşarlar.
Hamile Kadınlarda Kabızlık, vücuttaki hormonları değiştiren birçok faktörün neden olduğu oldukça yaygın bir durumdur. Bu sadece rahatsızlık ve yorgunluğa neden olmakla kalmaz, aynı zamanda hem anne hem de fetüs için tehlikelidir. Batı tıbbı tedavisi önerilmemektedir. Bu sorunla karşı karşıyaysanız, hamile kadınlar için aşağıdaki yedi kabızlık tedavisi yöntemini deneyin; bunların hepsi güvenli ve etkilidir.
Wilimedia aşağıdaki makalede hamile kadınlar için kabızlığı evde ilaçsız tedavi etmenin en hızlı yedi yolunu size açıklayacaktır.
Hamilelikte Hamilelerde Kabızlık ne zaman ortaya çıkar?
Progesteron seviyeleri hamileliğin ikinci ila üçüncü ayı civarında arttığından, kabızlık sıklıkla bu dönemde başlar. Hamilelik sırasında rahim yavaş yavaş büyüdükçe durum daha da kötüleşebilir.
Hamilelik sırasında progesteron seviyeleri zirve yaptığında kabızlık devam edecektir. Ancak hamile bir kadının sindirim sistemi, diyetinizi değiştirirseniz ve her gün düzenli olarak egzersiz yaparsanız daha stabil olacaktır. Hamile anneler hamileliklerinin herhangi bir döneminde kabızlığın önüne geçebilirler.
Hamile Kadınlarda Kabızlık Fetüsü Etkiler mi?
Hamilelik sırasında kabızlık, hamile kadınların haftada üç kereden daha az “sert” dışkılama yapması ve rahatsız edici semptomlara neden olabilmesidir. Hamile kadınlarda kabızlığa genellikle hormonal değişiklikler, bağırsaklardaki fetal baskı ve besin takviyeleri neden olur. Bu nedenle Kabızlığı Olan Birçok Hamile Kadın, sağlıklı beslenmelerine rağmen yine de acı çekerler ve her zaman kabızlıklarını iyileştirmenin en hızlı yolunu aramak zorunda kalırlar.
Kabızlık hamile kadınların yaklaşık %17-40’ında ortaya çıkabilir. Ayrıca, fetüsün en iyi şekilde geliştiği gebeliğin son üç ayında ortaya çıkması muhtemeldir.
Temel olarak kabızlığın bebeğinizi etkilemesi konusunda çok fazla endişelenmenize gerek yok. Çünkü belirtiler neredeyse bebekle alakasız ve sadece annenin bağırsaklarında ortaya çıkıyor. Kısacası anne uzun süre dışkılamasa bile fetüs hala güvendedir.
Ancak subjektif olmamalısınız. Kabızlık hemoroid, rektal prolapsus veya bir tümör belirtisi olabilir. Dışkınızda kan fark ederseniz hemen bir doktora görünün veya doktorunuzla konuşun.
Hamile kadınlar hangi nedenlerden dolayı kabız olurlar?
Hamile kadınlar için kabızlığı tedavi etmenin en hızlı yolunu öğrenmenin yanı sıra, kendinize etkili ve uygun tedavi yöntemlerine sahip olmak için hamilelikte kabızlığın nedenlerini de bilmeniz gerekir.
Vücuttaki hormonal değişiklikler
Fetal gelişimi sürdürmek için vücut hamilelik sırasında daha fazla hormon üretir. Bunlardan biri, bağırsak kasları da dahil olmak üzere vücuttaki kasları gevşeten bir hormon olan progesterondur. Bu da irritabl bağırsak sendromuna neden olur. Bu hormon bağırsak hareketliliğini azaltabilir, sindirim sürecini yavaşlatabilir ve kabızlığa neden olabilir.
Fetüsün oluşumu ve gelişimi
Fetüs anne karnında geliştikçe mide, bağırsaklar, sinirler ve pelvik damarlar gibi organlara baskı yapabilir. Fetüs rahimde geliştikçe rahim birçok siniri, pelvik damarları ve alt damarları sıkıştırır. Büyüyen fetüs karında daha fazla yer kaplayacak, sindirim sistemini daraltacak ve yiyeceklerin daha yavaş hareket etmesine neden olacaktır. Bu nedenle son üç ayda hamile kadınlar sıklıkla kabızlık yaşarlar.
Beslenme diyeti
– Birçok kadının diyetleri hamile kaldıklarında sıklıkla değişir. Hamile kadınlarda potansiyel olarak kabızlığa neden olabilecek diyetle ilgili sorunlar şunlardır:
– Lif içermeyen yiyecekler tüketin.
– Kabızlık, çok fazla yemek yemenin sonucudur, vücudun onu hemen sindirememesine, yiyeceklerin birikmesine ve kabızlığa neden olmasına neden olur.
– Ayrıca birçok kadın sık idrara çıkmada zorluk yaşadığından tuvalete gitme sıklığını azaltmak veya idrarını tutmak için daha az su içiyor. Bu aynı zamanda kabızlığa da katkıda bulunur.
Bağırsakların iyi çalışması için liflere ihtiyacı vardır. Hamile bir kadının diyeti lif içermez çünkü fetüsün vücudu gelişmek için daha fazla besine ihtiyaç duyacaktır. Bu bağırsakları elastik hale getirebilir ve kabızlığa neden olabilir.
Sabah bulantısı kusmaya neden olur
Şiddetli kusma genellikle hamileliğin ilk üç ayında ortaya çıkar veya tüm hamilelik döngüsü boyunca devam edebilir. Bu, hamile kadınların susuz kalmasına ve kabız olmasına neden olabilir.
Vücudu çalıştırma konusunda tembellik
Özellikle hamileliğin sonlarında, fetus büyüdükçe, karın ağırlaştıkça ve bacaklar şişip ağrımaya başladıkça hamile kadınların hareket etmesi daha zor hale gelir. Bu değişiklikler nedeniyle vücudun yorulması, hamile kadınların tembelleşmesine ve aynı zamanda kabızlığa da neden olur. Kabızlık, hamile kadınların saatlerce sürekli oturmasına neden olan işin doğasından da kaynaklanabilir.
Hipotiroidizm ve diyabetli hamile kadınlar.
Diyabet veya hipotiroidizm hastası hamile anneler de sık sık kabızlık yaşayabilir. Ayrıca çok fazla demir ve kalsiyum tüketen hamile anneler, vücut zamanla fazla besinleri ememediğinden kabızlığa neden olur.
Müshil kullanın
Hamile kadınlar yüksek dozda müshil kullanıyor ve bu da kabızlığa yol açıyor. Çünkü ilaç kullanmayı bıraktığınızda vücudunuz normal “ağır” yürüyüşe alışmayacaktır.
Nhi tuvalete gidiyor
Tuvalete gitmeme alışkanlığı aynı zamanda kabızlığa ve diğer sindirim sorunlarına da yol açabilir. Kabızlık aynı zamanda çok fazla yemekten de kaynaklanabilir, bu da vücudun yiyecekleri emememesine ve hemen sindirememesine neden olur.
Gebe kadınların kendi sağlıklarını ve anne karnındaki bebeğin sağlığını güvence altına almak için kabızlığı hızla aşmaları gerekir çünkü uzun süreli kabızlık yaşam kalitesini ve aktivitelerini etkileyecek, fetal yetersiz beslenme, düşük ve erken doğum riskini artıracaktır.
Hamile kadınlar için kabızlığı tedavi etmenin 7 etkili ve güvenli yolu
Hem annenin hem de bebeğin sağlığı üzerindeki olumsuz etkileri en aza indirmek için, belirli Batı tıbbını kullanmadan hamile kadınlar için kabızlığı tedavi etmenin yedi güvenli ve etkili yolunu burada bulabilirsiniz.
Bol miktarda lif açısından zengin gıda kullanın ve destekleyin
Lif açısından zengin bir diyet, hamileliğin ilk üç ayında veya hamileliğin son ayında kabız olmanıza bakılmaksızın, hamile kadınlarda kabızlığı tedavi etmek için etkili bir yöntemdir. Bol miktarda lifli gıda kullanmak dışkıyı yumuşatmaya ve bu atıkların bağırsak yolundaki hareketini hızlandırmaya yardımcı olacaktır çünkü lif vücudun daha fazla su emmesine yardımcı olur.
Hamile kadınların kabızlıktan kaçınmasına yardımcı olmak için tam tahıllar (yulaf ezmesi ve tam tahıllı yulaf dahil), ekmekler, kurabiyeler, kekler, sebzeler ve kurutulmuş meyveler gibi lif bakımından zengin yiyecekleri seçin.
Ayrıca hamile kadınlar, kabızlığın tedavisine yardımcı olmak için ıspanak, Brüksel lahanası, ıspanak, tatlı patates gibi sebzeler, erik, kivi, elma gibi meyveler ve mandalina ve avokado gibi lif açısından zengin yiyecekler tüketmelidir. fındık ve fasulye gibi.
Beyaz pirinç, muz, unlu mamuller, tahıllar, şeker oranı yüksek gıdalar ve konserve veya işlenmiş gıdalar gibi kolayca kabızlığa neden olan gıdaları sınırlayın.
Hamilelik sırasında hamile annelerin bira, kahve, meşrubat, alkol, sigara gibi uyarıcıları kullanmaması gerekir.
Ancak hamile annelerin her santimi doğru bir şekilde ölçmesine gerek yoktur. Yumuşak, büyük dışkı gördüğünüzde yeterli lif ve sıvıya sahip olduğunuzu anlayacaksınız. Ancak çok fazla lif yerseniz ishal olabileceğinizi unutmamalısınız.
Hamile kadınlar için kabızlığı nasıl azaltabilirsiniz: Bol miktarda sağlıklı yiyecek yiyin
Çeşitli bir mikrobiyom, insanın sindirim sisteminde bulunan hem faydalı hem de zararlı bakterileri içerir. Probiyotikler bağırsak mikroflorasını dengede tutmaya ve kabızlığı azaltmaya yardımcı olacaktır. Yoğurt, yulaf ve kombucha çayı gibi besinlerdeki faydalı bakteriler, bağırsak bakterilerinin yiyecekleri daha iyi parçalamasını teşvik ederek vücutta sindirim sisteminin daha iyi çalışmasına yardımcı olur.
Yeterince su iç
Hamile kadınlar için kabızlığın basit ama etkili bir tedavisi, özellikle ilk üç ayda bol su içmektir. Bu alışkanlığın uygulanması, maddelerin vücudun sindirim sisteminden kolayca geçmesine yardımcı olacaktır.
Hamilelikte kabızlığı azaltmak için bol su içmek de önemlidir. Bunun nedeni ise liflerin su ihtiyacını artırmasıdır. Lifleri sindirmeye yetecek kadar su içmezseniz lif kabızlığa neden olur.
Kabızlığı olan hamile kadınların günde yaklaşık 2,5 ila 3 litre kadar bol su içmesi gerekir. Suyun yanı sıra smoothieler, çay, az yağlı süt veya şeker ilavesiz meyve sularını da deneyebilirsiniz.
Kullandığınız demir ilacını değiştirin
Bu demir ilacı, hamileliğiniz sırasında ekstra besin sağlamak için alıyorsanız, hamilelik sırasında kabızlığa neden olabilir. Bu nedenle kabızlık yaşıyorsanız veya sebebinin bu olduğundan şüpheleniyorsanız doktorunuzla konuşun. Doktorunuz farklı bir demir ilacına geçmenizi önerecektir.
Hamile kadınlar için kabızlığı tedavi etmeye yönelik bu yöntem başarılı olmazsa, bir süre demir tabletleri almayı bırakın. Doktorunuz muhtemelen doğumdan önce demir içeriği daha düşük olan bir vitamin almanızı isteyecektir.
Kabızlığa neden olan gıdaların tüketimini sınırlayın
Yukarıdaki değişiklikleri yapmanın yanı sıra hamile kadınlar için kabızlığı iyileştirmenin en hızlı yolu kabızlığa neden olan gıdaları yemekten kaçınmaktır. Bunun nedeni, bu gıdaları yemenin kabızlık semptomlarının daha uzun sürmesine, daha uzun sürmesine ve giderek daha ciddi hale gelmesine neden olabilmesidir. Kabızlığı olan hamile kadınlar aşağıdakileri yemekten kaçınmalıdır:
Çikolata: Çünkü sindirimi zorlaştıran yağlar içerir.
- Süt ve peynir gibi süt ürünleri: Bunun nedeni sütteki laktozun gaz birikmesine ve şişkinliğe neden olabilmesidir.
- Kırmızı et: Demir açısından zengin olan bu et, kabızlığın nedenlerinden biridir.
- Yeşil muz: Çok miktarda nişasta, sindirimi zorlaştıran bileşikler içerdikleri için.
- Beyaz pirinç ve beyaz ekmek gibi rafine edilmiş tahıllardan yapılan gıdalar.
Tam hareket
Hamilelik sırasında daha az hareket ve fiziksel aktivite normaldir. Ancak sindirim sisteminiz hamilelik sırasında hareketsiz yaşam tarzı ve oturma alışkanlıklarından olumsuz etkilenebilir. Bu özellikle kabızlığı olan insanlar için geçerlidir. Bu nedenle sindirim sisteminin daha iyi çalışmasına yardımcı olmak için hamile annelerin haftada üç kez, günde 20-30 dakika yürüyüş, yüzme veya orta şiddette egzersizler yapması gerekir.
Kabızlığı çörek otu ve bal ile tedavi edin
Bu aynı zamanda hamile kadınlar için kabızlığın tedavisinde de popüler bir yöntemdir çünkü güvenli ve etkilidir. Çörek susam lif açısından zengindir ve müshil özelliklere sahiptir; bal ise bağırsakları yağlayıcı görevi görür. Bu nedenle birlikte kullanıldıklarında kabızlığın üstesinden gelmek daha etkilidir.
Bal ile kabızlık nasıl tedavi edilir:
-
- Adım 1: Malzemeler 50 gr çörek otu ve 30 ml bal içerir.
- Adım 2: Çörek susamı tavaya koyun ve kokusu çıkana kadar kısık ateşte tutun.
- Adım 3: Balı ve kavrulmuş çörekotu karıştırın ve gün içinde yemek için ikiye bölün. Birkaç gün sürekli kullandığınızda sindirimin daha iyi olduğunu ve kabızlığın daha iyi olduğunu göreceksiniz.
Ayrıca hamile anneler, yukarıdaki önlemlerin kullanıldığında olumlu bir etki yaratmaması durumunda ilaç kullanmayı düşünmelidir.
Güvenli olduğu düşünülse de hamile annelerin yine de dikkatli olması ve aşırı kullanımdan kaçınması gerekir. İlaç, hamile kadınlar için kabızlığı iyileştirmenin en hızlı yöntemi olsa da bazı yan etkilere de neden olabilir. Hamile anneler bunları mümkün olan en düşük dozda kullanmalıdır.
Hacim artırıcı müshiller: Sert dışkıları ve küçük topaklar tedavisinde kullanılır. İlaç genellikle 1-3 günlük kullanımdan sonra etkisini gösterir. Ters kabızlık veya bağırsak tıkanıklığını önlemek için bu ilacın bol su ile alınması ve uykudan uzaklaştırılması gerekir.
Yumuşatıcı laksatifler: Bu ilaç önemli ölçüde etkili değildir, bu nedenle şu anda fazla kullanılmamaktadır.
Kayganlaştırıcı müshil: Anal çatlakları olan veya bağırsak hareketleri sırasında ağrıları olan kişiler için faydalıdır. Bu ilaç yağda çözünen vitaminlerin emilimini azaltabilir. Bu ilacı aç karnına almayın. Ayrıca bu ilacı aldıktan hemen sonra yatmayın veya uzanmayın.
Uyarıcı müshiller: Bu ilaç genellikle ameliyattan önce bağırsağı temizlemek için kullanılır, bu nedenle evde nadiren kullanılır.
Ozmotik laksatifler: Kullanım sırasında gaz, şişkinlik, elektrolit denge bozuklukları gibi yan etkiler görülebilir. Ama oldukça nadir.
Hamile kadınlar için kabızlığı tedavi eden ilaçlar, yalnızca diğer doğal yöntemler etkili olmadığında kullanılmalıdır. Çünkü uzun süreli ilaç kullanımı hem annenin hem de bebeğin sağlığını etkileyebilir.
Sonuçlandırmak:
Hamile kadınlar sıklıkla kabızlıktan muzdariptir, bu da çok fazla rahatsızlığa neden olabilir ve hem annenin hem de fetüsün sağlığını etkileyebilir. Ancak diyetinizi değiştirmek, egzersiz yapmak, güvenli ve etkili kabızlık ilaçları kullanmak hamile annelerin hamilelik sırasında kendilerini daha rahat ve güvende hissetmelerine yardımcı olabilir. Ayrıca kabızlığın önlenmesi için önleyici tedbirlere de dikkat edilmelidir. Hamile annelere rahat ve sağlıklı bir hamilelik dileriz!
Website: https://wilitr.com/
Fanpage: https://www.facebook.com/wilimedia.en
Mail: Admin@wilimedia.com