Hamileler Yoğurt Yiyebilir mi: Yoğurt Yemenin 9 Faydası

Hamileler Yoğurt Yiyebilir mi: Yoğurt Yemenin 9 Faydası

Yoğurt her zaman sağlıklı besleyici gıdalardan biri olarak kabul edilir. Bu nedenle çocuklara, sağlık durumu kötü olan kişilere ve hamile kadınlara sıklıkla tavsiye edilir. Yoğurt hamile kadınlar için iyi midir? Hamilelikte yoğurt faydalı mıdır? Wilimedia’dan alınan aşağıdaki yazıdaki bilgiler kadınların bu konuyu daha iyi anlamalarına yardımcı olacaktır.

Yoğurdun Besin Değeri:

Hamileler Yoğurt Yiyebilir mi: Yoğurt Yemenin 9 Faydası

100 gram saf yoğurtta aşağıdaki besin maddeleri bulunacaktır:

    • Protein: 3.3g.
    • Kalsiyum: 120 mg.
    • Demir: 0,1 mg.
    • Potasyum: 155 mg.
    • Çinko: 0,59 mg.
    • C vitamini: 1 mg.
    • A Vitamini: 25 mmg.
    • B1 Vitamini: 0,04 mg.
    • B5 Vitamini: 0,4 mg.
    • B12 Vitamini: 0,37 mmg.

Yoğurt, protein, kalsiyum ve temel vitaminler gibi besin maddeleri sayesinde hem hamile annelerin hem de fetüslerin sağlığına birçok fayda sağlar. Bu nedenle hamileler mutlaka yoğurt yiyebilir ancak çok fazla yememeye de dikkat edin.

Hamile kadınlar her gün meyve ve tahıllar gibi diğer yiyeceklerle karıştırılabilen küçük bir kavanoz yoğurt yemelidir, ancak sindirim sistemlerini etkileyebileceği ve başka istenmeyen etkilere neden olabileceği için açken yemekten kaçınmalıdır.

Bu besinlerin tamamının vücuda fayda sağladığı görülmektedir. Özellikle hamile kadınlar için güvenlidir. Yoğurdun hem anne hem de bebek için birçok faydası vardır, bu nedenle beslenme uzmanları hamile kadınlara hamilelik sırasında yiyecek listelerine yoğurdu dahil etmelerini tavsiye eder.

Yoğurt hamilelikte faydalıdır:

Hamileler Yoğurt Yiyebilir mi: Yoğurt Yemenin 9 Faydası

Yoğurt, hamilelik sırasında hamile kadınlar için aşağıdakiler de dahil olmak üzere faydalıdır:

Daha iyi sindirimi destekler:
Yoğurt, Lactobacillus acidophilus ve Bifido bakterisi gibi birçok faydalı bakteri içerir. Bu bakteri türleri sindirim sistemine iyi gelir ve vücudun direncini güçlendirir.

Bu nedenle hamilelik sırasında yoğurt yemek, hamile annenin sindirim sisteminin daha iyi olmasına yardımcı olacak, kabızlık ve hemoroidi önleyecektir. Ayrıca yoğurttaki bazı bakteri türleri bağırsaklara zararlı bakterileri öldürmeye yardımcı olan antibiyotikler de üretir.

Hamilelik sırasında iştahı azaltın:
Hamilelik sırasında vücutlarında meydana gelen hormonal değişiklikler nedeniyle hamile anneler sıklıkla yemek yeme isteğiyle karşı karşıya kalır. Öte yandan kızarmış yiyecekler, baharatlı yiyecekler ve tuz gibi sağlıksız yiyecekler hamilelik sırasında anne vücuduna yeterli besin sağlamadığından hamilelik açısından iyi değildir.

Yoğurt bu durumun iyileşmesine yardımcı olur. Bu yemek yüzünden hamile annelerin iştahı kalmayacak. Aynı zamanda annenin vücuduna fetüsün gelişimi için faydalı olan besinleri sağlayacaktır.

Kan basıncını düzenlemeye yardımcı olur:
Hamile anneler genellikle hamilelik sırasında yüksek tansiyon riski altındadır. Bu da çeşitli sağlık tehditlerine yol açabilir. Uzmanlar bu durumdan kaçınmak için hamile kadınlara her gün yoğurt yemelerini tavsiye ediyor.

Çünkü yoğurttaki besinler kalp-damar sistemine yardımcı oluyor ve kolesterolü düşürüyor. Hamile annelerin kan basıncını dengelemeye ve anormal yüksek tansiyonu önlemeye yardımcı olacaktır.

Vücuda kalsiyum sağlanması:
Hamilelik sırasında hamile kadınların vücutları büyük miktarda kalsiyuma ihtiyaç duyar. Sadece annelerin güçlü kemiklerini korumasına yardımcı olmakla kalmaz, osteoporoz riskini azaltır ve fetüsün kemik ve diş oluşturmasına yardımcı olur.

Ancak yoğurt, bol miktarda kalsiyum içerdiğinden hamile kadınlar için harika bir besindir. Bu nedenle hamilelikte kalsiyum eksikliğini önlemek için annelerin düzenli olarak yoğurt yemesi gerekir.

Enfeksiyon olasılığını azaltın:
Hamilelerin direnci sıklıkla azalır. Bu da enfeksiyon veya hastalık olasılığını artıracaktır. Hamile anneler bağışıklık sistemlerini güçlendirmek için yoğurt yemelidir.

Bu yemeğin faydalı bakterileri, annenin vücudunun enfeksiyonlara neden olan bakterilerle savaşmasına yardımcı olacaktır. Aynı zamanda annenin besinleri emmesine yardımcı olacaktır.

Stresi ve kaygıyı azaltın:
Birçok hamile anne, hamileliğin etkileri nedeniyle sıklıkla kaygı ve stres yaşar. Fetüsün ve annenin sağlığı bundan etkilenir. Yoğurt ayrıca stresi azaltmak ve hamile annelerin kendilerini daha rahat ve sakin hissetmelerine yardımcı olmak için de mükemmeldir. Bu nedenle hamile kadınlar için vazgeçilmez bir yemektir.

Cildin daha beyaz, pürüzsüz ve parlak olmasına yardımcı olur:
Yoğurt hamilelik döneminde annenin cildine faydalıdır. Bu kanıtlanmış bir faydadır. Bunun nedeni, yoğurdun, zararlı bakterilerin cilde nüfuz etmesini ve çoğalmasını önleyen laktik asit içermesidir.

Ayrıca yoğurttaki fermente bakteriler antibiyotik salgılayarak cilt yaralarının iyileşme sürecini hızlandırır. Ayrıca hamile annelerin hamilelik döneminde sivilcelerinin azalmasına, cildin genç kalmasına ve yaşlanmanın önlenmesine yardımcı olur.

Özellikle her gün yoğurt yiyen hamile annelerin aynı zamanda cilde mineral, demir, kalsiyum, A, B ve D vitaminlerini takviyesine de yardımcı olur. Bu sayede cilt yüksek elastikiyete sahip olacak, kötü cilt pigmentasyonunu önleyecek, cildin pembe ve sağlıklı olmasına yardımcı olacaktır.

Vücut ağırlığı kontrolü:
Çoğu hamile anne hamilelik sırasında kilo alır. Bu yaygın bir sorundur. Ancak hamile anneler, hamilelik sırasında fazla kilo almanın yüksek tansiyon ve gebelik diyabeti gibi tehlikeli komplikasyonlara neden olabileceğini bilmelidir.

Hamile annelerin vücut ağırlığını kontrol etmelerine yardımcı olmak için düzenli olarak yoğurt yemeleri gerekir. Vücudun kontrolsüz kilo alımına yol açabilecek kortizol hormonunu baskılamasına yardımcı olacaktır. Bu, annelerin hamilelik sırasında çok fazla kilo almamasına yardımcı olur.

Fetal gelişimi destekler:
Hamilelik sırasında annenin vücudu yoğurttan bol miktarda protein alır. Bu besin çocukların kas gelişimi için gereklidir. Hamilelikte yoğurt aynı zamanda hem annenin hem de bebeğin hamilelik boyunca sağlıklı kalmasına yardımcı olur.

Vücudun soğutulması:
Hamile bir annenin vücut ısısı genellikle hamilelik sırasında normale göre 0,5 ila 1 derece artar. Hamile kadınlar bu dönemde artan mide asidi nedeniyle geğirme ve mide yanması yaşayabilir. Bu nedenle yoğurt yemek, hamile annelerin vücutlarının içeriden soğumasına ve kendilerini daha rahat hissetmelerine yardımcı olmanın harika bir yoludur.

Bağışıklık sistemini iyileştirin:
Yoğurt probiyotik bakterileri patojen bakterilerle rekabet etme yeteneğine sahiptir. Aynı zamanda vücudun direncini güçlendirerek zararlı etkenlerle savaşmasını sağlarlar.

Yoğurt Hamile Annelere Nasıl Faydalıdır?

Hamileler Yoğurt Yiyebilir mi: Yoğurt Yemenin 9 Faydası

Bu noktada “hamileler yoğurt yiyebilir mi?” ya da “3 aylık hamileler yoğurt yiyebilir mi?” gibi soruların cevabını mutlaka bulacaksınız. Hamile kadınlar yoğurt yiyebilir ancak istenmeyen yan etkileri azaltmak istiyorlarsa şunları akılda tutmaları gerekir:

Son kullanma tarihi geçmiş yoğurdu, bozulduğu ve zararlı bakteriler içerebileceği için yemeyin.
Diyabet veya kalp-damar hastalığı olan hamile kadınlar, düşük şekerli veya şekersiz yoğurt yemelidir.
Vücudunuzun kalsiyumu daha kolay emmesine yardımcı olmak için yemeklerden otuz dakika ila iki saat sonra yoğurt yiyin. Bu dönemde hamile annenin vücudunda kalsiyum bulunmadığından yoğurt yemek bu kalsiyum eksikliğini gidermeye yardımcı olacaktır.
Hamile anneler aç olduklarında yoğurt yemekten kaçının çünkü midenizin pH’ı yoğurttaki faydalı bakterilerin çoğalmasına uygun değildir.
Yoğurt açıldıktan sonra sadece 2 saat içerisinde tüketilmelidir.
Yoğurdun ısıtılması halinde besin değeri azalacaktır.
Sindirim bozuklukları vücudun besinleri özümseme yeteneğini azaltır, bu nedenle günde çok fazla yoğurt yemekten kaçının.
Çiğ, işlenmemiş sütten yapılan yoğurt, hamile annelerde ishal, bulantı, kusma, karın ağrısı, ateş ve vücut ağrıları gibi semptomlara neden olabilir. Bunun nedeni, çiğ sütün lösemi, tifo ve düşük yapma riskini artıran Listeria bakterisi içerebilmesidir. Bu nedenle anne ve bebeğin güvenliğini sağlamak için pastörize veya sterilize sütten yapılan yoğurdu tercih edin.
Kontrolsüz kilo alımını veya diğer kardiyovasküler hastalıkları önlemek için az yağlı yağsız yoğurdu seçin.

Hamile Annelerin Yoğurt Tüketmesi Halinde Oluşabilecek Yan Etkiler:

Hamileler Yoğurt Yiyebilir mi: Yoğurt Yemenin 9 Faydası

“Hamilelerin yoğurt yemesi faydalı mıdır” konusunun yanı sıra, hamile annelerin yoğurdu yanlış yemesi durumunda ortaya çıkabilecek sonuçları da bilmemiz gerekir. Buna göre hamile anneler, işlenmemiş çiğ sütten yapılan, kaynağı bilinmeyen yoğurtları kullandıklarında aşağıdaki yan etkilerle karşılaşabilirler.

Karın ağrısı.
Bulantı.
İshal.
Baş ağrısı, vücut ağrıları, hafif ateş gibi grip benzeri semptomlar.
Ayrıca hamilelik sırasında çok fazla soğuk yemek yemek vücut ısısında ani değişikliklere neden olabilir. Bu, karıncalanma karın ağrısına, rahatsızlığa yol açar ve hatta fetüsü etkileyerek fetüsün uygunsuz semptomlara sahip olmasına neden olur. Bu nedenle sağlığı korumak ve düşük yapmaktan kaçınmak için hamile anneler hamilelik sırasında yemeyi ve soğuk yiyecekleri sınırlamalıdır.

Yoğurt buzdolabında saklanmalıdır. Hamile anneler yoğurdu buzdolabından çıkardıktan hemen sonra yememelidir. Yemeden önce soğuması için yaklaşık on beş dakika dışarıda bırakmaları gerekir.

Sonuçlandırmak:

Bu nedenle yukarıdaki makale, kadınların yoğurt yemenin iyi olup olmadığını ve hamilelik sırasında ne gibi faydalar sağladığını anlamalarına yardımcı olmuştur. Bu, hamile kadınların hamilelik sırasında bu yemeği kullanırken kendilerini tamamen güvende hissetmelerini sağlar çünkü hem annenin hem de bebeğin sağlığına fayda sağlayacaktır.

Site web: https://wilitr.com

Page de fans: https://www.facebook.com/wilimedia.en

Mail: Admin@wilimedia.com

Đóng