Hamileler siyah fasulye suyu içebilir mi? 8 Faydaları
Hamileler siyah fasulye suyu içebilir mi? Siyah Fasulyenin Getirdiği 8 Fayda
Hamileler için doğru beslenme çok önemlidir. Bu nedenle hamile kadınların herhangi bir içecek veya yiyecek kullanmadan önce iyice araştırma yapması gerekir. Bu nedenle birçok hamile kadın “Hamileler siyah fasulye suyu içebilir mi?” sorusunu merak ediyor.
Kavrulmuş siyah fasulye suyu olarak da bilinen kavrulmuş siyah fasulye suyu, hamile kadınların ve fetüslerin sağlığı ve gelişimi için gerekli olan birçok vitamin ve minerali içerir. Peki, “Hamileler siyah fasulye suyu içebilir mi?” Hamileler ne zaman siyah fasulye suyu içmemelidir? Wilimedia hamile kadınların merak ettiği soruları aşağıdaki yazıyla cevaplayacak, lütfen takip edin!
Hamileler için siyah fasulye suyunun 8 faydası
Siyah fasulye suyunun sağlığa inanılmaz faydaları olduğunu hepimiz biliyoruz. Ancak bu tür suyun hamile kadınlara da pek çok faydasının olduğunu pek çok kişi bilmiyor.
Hamilelik sırasında kabızlığın azaltılmasına yardımcı olur
Kabızlık, vücuttaki hormonal değişiklikler ve demirden zengin beslenme veya takviyeler nedeniyle hamile kadınlarda ortaya çıkabilir. Hamile kadınların %70’inden fazlası bu durumla karşı karşıya kalmıştır. Siyah fasulye suyu hamile kadınların kabızlığı sınırlandırmasına ve önlemesine yardımcı olabilir.
Siyah fasulye suyu bol miktarda çözünür lif pektin içerir. Bu tip lif bağırsak hareketliliğini artıracak ve bağırsak kanalında faydalı bakterilerin büyümesini teşvik edecektir. Bu sayede hamilelikte kabızlık çeken hamilelerin sayısı siyah fasulye suyu içilmesi sayesinde azalmaktadır.
Direnci artırın ve hastalıkları azaltın
Hamilelik döneminde anne vücudu son derece hassas olduğundan kolaylıkla hastalanabilir ve hastalanabilir. Fetüsün gelişimini etkilememek için hamile kadınların hamilelik sırasında ilaç kullanımını sınırlamaları gerekir. Vücudun direncini güçlendirmek ve hastalıkları önlemek için hamile kadınlar, doğal vitamin takviyesi olarak kavrulmuş siyah fasulye suyu içebilir.
Hamilelik sırasında osteoporoz olasılığını azaltır
Kadın doğum uzmanları siyah fasulye suyunu içebileceğinizi söyleyecektir. Çünkü bu tür rustik sular, hamile annelerin kemik ve eklemlerinin yanı sıra iskelet sisteminin gelişimine de faydalıdır. Siyah fasulye suyu kalsiyum ve fosfor açısından yüksektir. Bu iki mineral hamile kadınların osteoporozdan kaçınmasına yardımcı olabilir. Demir ve çinko da hamile kadınlarda kemik ve eklem gücünü destekler.
Kalsiyum, gelişim sırasında fetus tarafından hamile annenin vücudundan alınır. Bu nedenle hamile veya doğum sonrası kadınlar yüksek osteoporoz riski altındadır. Siyah fasulye suyu, kemik yapısının korunmasına, kemik elastikiyetinin ve gücünün artmasına ve osteoporozun önlenmesine yardımcı olan kalsiyum, fosfor, çinko ve bakır minerallerini içerir.
Ancak doktorlar, hamile annelerin evreye bağlı olarak günde 1000 ila 12.000 mg arasında kalsiyum takviyesi yapmasını önermektedir. Bu nedenle hamile kadınlar diyetlerine ek olarak kalsiyum takviyesi de alabilirler.
Hamilelik sırasında diyabet riskini azaltın
Gestasyonel diyabet tipik olarak hamile kadınların yüzde onundan fazlasında görülür. Bu hastalık, hamile kadınlarda doğumdan sonra tip 2 diyabet riskini artırabilir ve bebeğin yetişkinlikte diyabet geliştirme riskini artırabilir. Bol miktarda lif tüketmek, şeker hastalarında hamilelik sırasında kan şekerini düşürmeye ve hipertansiyonu önlemeye yardımcı olabilir.
Kavrulmuş siyah fasulye suyunun yüksek çözünür lif içeriği nedeniyle, hamile kadınların hamilelik sırasında kan şekerini son derece iyi dengelemesine yardımcı olur.
Demir takviyesi yaparak anemiyi önleyin
Hamile kadınların kan hacmi normal insanlara göre %50 daha fazladır. Bu, hamile kadınların gelişmekte olan fetüs için yeterli besin sağlamasına yardımcı olur. Bu nedenle hamile kadınlar, yeterli miktarda demir almamaları durumunda hem anneye hem de fetüse zararlı olan demir eksikliği anemisinden muzdarip olacaktır. Siyah fasulye suyu, annenin vücuduna doğal demir sağlamak için tasarlanmış bir içecektir.
Fetüste nöral tüp oluşumuna faydalıdır
“Hamile kadınlar siyah fasulye suyu içebilir mi?” Evet bu su hem anneye hem de fetüse çok faydalıdır. . Kavrulmuş siyah fasulye suyu üç önemli bileşen içerir: Omega-3, B vitaminleri ve folik asit. Bu üç maddenin eksikliği nedeniyle fetüste nöral tüp defekti riski artar.
Bu nedenle siyah fasulye suyu içmek nöral tüp defekti olasılığını azaltmaya yardımcı olur. Ayrıca siyah fasulye suyu, fetüsün görüşünü geliştirmeye yardımcı olan A vitamini içerir.
Fetüsün iskelet ve diş sisteminin gelişimini artırır
Kalsiyum ve fosfor gibi bileşenler fetal kemik ve diş gelişimini desteklerken annelerin osteoporozdan kaçınmasına da yardımcı olur. Kalsiyum, gelişim sırasında annenin vücudu tarafından fetüse sağlanır. Hamile bir kadının vücudunda kalsiyum eksikliği olduğunda, fetüs de kemik ve diş sistemini en iyi şekilde geliştirecek kadar kalsiyum alamamaktadır.
Anneler için güvenli güzellik yöntemi kavrulmuş siyah fasulye suyudur
Kavrulmuş siyah fasulye suyu anne ve bebeğe faydalıdır. Vücudun hormonları değiştiğinde annenin cildi de değişecektir. Ancak hamile kadınların şu anda cilt bakım kozmetiklerinin kullanımını sınırlamaları gerekiyor. Siyah fasulye suyu birçok antioksidan içerir. Hamilelik sırasında cildin korunmasına yardımcı olarak hamile annelerin daha sağlıklı ve pürüzsüz bir cilde sahip olmasına yardımcı olurlar.
Hamile annelerin siyah fasulye suyu içtiğinde bilmesi gereken bazı şeyler
Sağlıklı fasulyelerden biri de siyah fasulyedir. Ancak hamile kadınların bu tür suları içerken aşağıdaki hususlara dikkat etmesi gerekir:
İçecek yapımında yeşil siyah fasulye seçilmelidir. Yeşil fasulye ve beyaz fasulyenin her ikisi de benzer besin bileşenlerine sahiptir. Ancak yeşil siyah fasulye birçok antioksidan içerdiğinden sağlık açısından daha iyidir. Yeşil siyah fasulyenin içinde açık yeşil renkli, kolayca tanımlanabilen tohumlar bulunur.
– Siyah fasulye suyuna şeker ilave edilmesi çok daha lezzetli olmasını sağlayacaktır. Ancak çok fazla kilo alma veya gebelik diyabeti riskini azaltmak için hamile kadınların, pişirilmiş veya çok fazla şekerle karıştırılmış siyah fasulye suyunu içmemeleri gerekir. Hamile kadınlar istenirse bal ekleyebilirler!
– Hamileler çok fazla siyah fasulye suyu içmemelidir. Günde 200 ml ila 250 ml’den fazla içmemeli ve kesinlikle filtrelenmiş su ile değiştirmemelisiniz. Çok fazla siyah fasulye suyu içildiğinde şişkinlik, hazımsızlık, dolgunluk ve gıda emiliminin azalması meydana gelebilir.
– Hamileler siyah fasulye suyunu ıspanak, süt, hint yağı vb. yiyeceklerle birlikte içmemelidir.
– Siyah fasulyedeki fitat çinko, kalsiyum ve demirin emilimini azaltabilir, bu nedenle hamile kadınlar bu maddeyi içeren yiyecekleri yemeden önceki dört saat içinde siyah fasulye suyu içmemelidir.
– Siyah fasulye pişirmeden önce kavrulmalıdır. Bu, siyah fasulyenin soğukluğunu azaltan ve içerken mide soğukluğunu azaltmaya yardımcı olan bir yöntemdir.
– Sindirim bozukluklarını önlemek için hamilelerin siyah fasulye suyunu günde sadece bir kez pişirmeleri gerekmektedir.
– Tansiyonu düşük olan hamileler siyah fasulye suyunu içmemelidir çünkü kan basıncını düşürme özelliği vardır.
– Kabızlık olmasa da birçok hamile kadında hamileliğin ilk aylarında sindirim sorunları ve sık bağırsak hareketleri görülür. Bu dönemde siyah fasulye suyu içilmemelidir çünkü bu hastalığı daha da kötüleştirecektir.
Hamile kadınlar ne zaman siyah fasulye suyu içmekten kaçınmalıdır?
Hamile kadınların siyah fasulye suyunu içip içemeyeceğinin yanı sıra bu suyun kendilerine uygun olup olmadığını da öğrenmeleri gerekmektedir. Buna göre doktorlar hamile kadınlara siyah fasulye suyu içmemelerini tavsiye etmektedir. aşağıdaki durumlar:
Kabızlığın yanı sıra hamileliğin ilk üç ayında hamilelerde ishal de görülür. Hamile bir kadının hormon seviyelerindeki değişiklikler bu duruma neden olur. Çörek otu suyunun müshil etkisi olduğundan bu dönemde içilmesi daha şiddetli ishale neden olabilir.
Hamileler nezle olduklarında veya soğuk algınlığı durumlarında çörek otu suyu içmemelidir. Bunun nedeni, siyah fasulye suyunun soğuk özelliğidir, bu da vücudu daha da soğuk hale getirebilir, uzuvları yorabilir ve tüm vücudu üşütebilir.
Hamileler ilaç kullanırken siyah fasulye suyu içmemelidir. Siyah fasulye suyu ilacın etkinliğini azaltabilir.
Sonuçlandırmak
Elbette artık hamileler “Hamileler siyah fasulye suyu içebilir mi?” sorusunun cevabını bulmuşlardır. Bu nedenle hamile kadınların, sizin ve fetüsünüzün sağlığını korumak için siyah fasulye suyundan uzak durmasına, doğru miktarda ve doğru şekilde içmesine gerek yok! Anne ve bebeğin güvenliğini sağlamak için kullanmadan önce doktorunuza danışın.
Site web: https://wilitr.com
Page de fans: https://www.facebook.com/wilimedia.en
Mail: Admin@wilimedia.com