Hamile Kadınlar Mısır Yiyebilir mi? Mısır Yemenin 13 Etkisi

Hamile Kadınlar Mısır Yiyebilir mi? Mısır Yemenin 13 Etkisi

Sağlıklı bir hamileliği sürdürmek için beslenme çok önemlidir. Bu nedenle hamilelikte ne yiyip ne yemeyeceğinizi seçmek çok önemli ve zordur. Halk inanışına göre mısır olarak da bilinen mısır, besin açısından zengin ve hamileler için faydalı bir besindir. Peki hamileler mısır yiyebilir mi ve dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Bu sorunun cevabını bulmak için lütfen Wilimedia’nın aşağıdaki paylaşımlarına göz atın!

Mısır Gevreğinin Besin İçerikleri ve Faydaları

Hamile Kadınlar Mısır Yiyebilir mi? Mısır Yemenin 13 Etkisi

    • 75,96 gram Su
    • 86 kcal Kalori
    • 19.02 gram Nişasta
    • 3.22 gram Protein
    • 2,7 gram Lif
    • 1.18 gram Yağ
    • 3.22 gram Şeker
    • 46 mikrogram B9 Vitamini
    • 1,7 miligram B3 Vitamini
    • 0,06 miligram B2 Vitamini
    • 0,05 miligram Vitamin B6
    • 0,2 miligram B1 Vitamini
    • 1IU A Vitamini
    • 6,8 miligram C Vitamini
    • 0,07 miligram E Vitamini
    • 0,03 mikrogram K Vitamini
    • 2 miligram Kalsiyum
    • 0,52 miligram Demir
    • 89 miligram Fosfor
    • 37 miligram Magnezyum
    • 0,45 miligram Çinko
    • 0,182 gram Doymuş yağ
    • 0.347 gram Tekli doymamış yağ
    • 0.559 gram Çoklu doymamış yağ asitleri

Mısır oldukça besleyici bir tahıldır ve birçok sağlıklı madde içerir. Mısır aşağıdaki gibi bir dizi besin maddesi içerir:

Bol miktarda lif içerir: Mısırda bol miktarda çözünür ve çözünmez lif bulunur. Lif, bağırsak hareketlerini artırmada, şekerin sindirimini yavaşlatmada ve kan şekeri seviyelerinin kontrol edilmesine yardımcı olmada önemli bir rol oynar.
Mineraller ve vitaminler sağlayın: Mısırda fosfor, magnezyum, folik asit, B1 vitamini (tiamin) ve B5 vitamini (pantotenik asit) gibi birçok vitamin ve mineral bulunabilir. Bu maddeler kemik, eklem ve sinir fonksiyonlarını destekler, enerji metabolizmasında önemli rol oynar ve vücuttaki diğer birçok önemli biyosentetik sürece katılır.
Antioksidan desteği: Karotenoidler ve flavonoidler gibi antioksidanlar mısırda bulunur. Bu maddeler hücreleri bakterilerden koruyarak enfeksiyonun önlenmesine yardımcı olma özelliğine sahiptir.
Protein Sağlar: Mısır, vücudun kasları oluşturması, sürdürmesi ve geliştirmesi, enzimleri sentezlemesi ve vücuttaki diğer birçok biyosentetik sürece katılması için ihtiyaç duyduğu çok sayıda protein içerir.
İyi yağlar sağlar: Mısır, bazı doymamış yağlar ve omega-6 yağları içerir. Bu yağ, kalp-damar ve sinir sistemi sağlığının korunmasında önemli bir rol oynamasının yanı sıra enerji de sağlar.
Bitki sağlar: Mısır, vejetaryenler ve düşük proteinli diyetleri tercih eden kişiler için iyi bir bitkisel besin kaynağıdır.

Hamile Kadınlar Mısır Yiyebilir mi?

Hamilelik sırasında hamile kadınların mısır yeme konusunda endişelenmesine gerek yoktur çünkü hamile kadınlar mısırı normal şekilde yiyebilirler. Ayrıca mısır, sindirimi iyileştirmeye ve kan dolaşımını artırmaya yardımcı olan bol miktarda lif, B1, B5 ve C vitaminlerinin yanı sıra folik asit içerir.

Hamile Kadınlar Mısır Yiyebilir mi? Mısır Yemenin 13 Etkisi

Hamile Kadınlar İçin Mısır Yemenin Büyük Faydaları

Kabızlığı sınırlamak için bol miktarda lif sağlar:
Hamile kadınların hamilelik sırasında besleyici bir diyet sürdürmeleri gerekir, bu da hamile kadının sindirim sistemi üzerinde baskı oluşturur. Fetüs büyüdükçe sindirim organlarına baskı yapacak ve bu da gıda sindirim sürecinin yavaşlamasına neden olacaktır. Sindirim sisteminin işleyişini etkileyen ve kabızlık riskini artıran faktörlerden biri de hamile kadınların hareketsiz alışkanlıklarıyla birlikte artan progesteron miktarıdır.

Hamile kadınların mısırla takviye edilmiş bir beslenmesi gerekir. Bu besin, sindirim sisteminin daha iyi çalışmasına yardımcı olmak, kalın bağırsağın gelişmesine yardımcı olan bakterilerin büyümesini desteklemek ve hamilelik sırasında bağırsak hastalıklarını önlemek için lif içerir.

Gebelik diyabetinin önlenmesi:
Yanlış beslenme ve dinlenme gebelik diyabetinin nedenleridir. Bu hastalık, uygun şekilde tedavi edilmezse hamile kadınların sağlığını ve fetüsün gelişimini etkileyebilir.

Hamile kadınlar kan şekerini iyi kontrol edebilirler çünkü hamile kadınlar mısır ve diğer bazı yüksek lifli yiyecekleri yerse, yiyeceklerin şekere sindirilme süreci yavaşlar. Bu, hamilelik sırasında diyabet riskini etkili bir şekilde önlemeye yardımcı olur.

Mısır doğum kusurlarını azaltmaya yardımcı olur
Mısır hamile kadınların sağlığı için birçok önemli besin içerir. Mısırdaki folat bileşeni özellikle fetal kusurları ve düşükleri azaltmaya yardımcı olur. Uzmanlar ayrıca hamile kadınların yiyecek veya hap yoluyla folat takviyesi yapmalarını da öneriyor.

Hamile kadınlar için besin emilimini artırın
Mısırdaki çözünmeyen lif, kalın bağırsakta faydalı bakterilerin oluşumunu destekler, dolayısıyla sindirim sistemi için oldukça faydalıdır. Sindirim sistemi iyi çalıştığında ve her zaman sağlıklı olduğunda hem hamile kadın hem de fetüs besinleri daha iyi emer.

Mineral ve vitamin takviyesi yapın
Mısırın sağladığı fosfor, magnezyum, folik asit ve B6 vitamini gibi birçok vitamin ve mineral, fetal gelişim için gereklidir. Bu maddeler fetüsün beyin, kemik, eklem, sinir sistemi ve sindirim sisteminin gelişimini destekler.

Hamile kadınlar için antioksidanlar sağlar
Mısırda bulunan karotenoidler ve flavonoidler gibi antioksidanlar, hücreleri oksidatif stresin neden olduğu hasarlardan koruma yeteneğine sahiptir. Bu hamile kadınların ve fetüslerin sağlığını koruyabilir.

Hamile kadınlara daha fazla enerji verir
Mısır, hem hamile kadınlara hem de gelişim sırasında fetüslere enerji sağlayan bol miktarda nişasta içerir.

Makula dejenerasyonu riskini sınırlayın
Mısır, gözlere iyi gelen ve hamile kadınların ve gelecekteki fetüslerin makula dejenerasyonunu önlemesine yardımcı olan çeşitli antioksidanlar, beta-karoten ve folat içerir.

Hamile Kadınlar Mısır Yiyebilir mi? Mısır Yemenin 13 Etkisi

Hamile kadınların kalp-damar sağlığına iyi gelir
Artan homosistein seviyeleri felce yol açabilir. Mısır, Homosistein düzeylerini düşürmeye ve kalbi daha etkili bir şekilde korumaya yardımcı olan birçok B vitamini içerir. Ayrıca mısırda bulunan bazı bileşikler, zararlı kolesterolü önleyerek pek çok kalp-damar hastalığını da önlemektedir.

Hamileler için cilt güzelliğini ve cilt parlaklığını destekler
Bu yiyecek vitamin açısından zengindir. Hamile kadınlar ayrıca maske yaparak, yulaf lapası pişirerek veya suyunu sıkarak sivilceleri, koyu tenleri ve doğum sonrası melazmayı önlemek için mısırı kullanabilirler.

Hamile kadınlar için doğum sonrası kilo kaybını destekler
Mısır sadece lif açısından zengin değil aynı zamanda magnezyum ve E vitamini de içerir. Mısırda bulunan E vitamini, ayrıca mısırın sodyum içermemesi ve çoklu doymamış ve doymamış yağlar içermesi nedeniyle yağ birikimini önlemeye yardımcı olur. doğum.

Mısır doğum kusurlarını önlemeye yardımcı olur
Folat, düşük ve fetal malformasyon riskini azaltmaya yardımcı olan en önemli besinlerden biridir. Bu nedenle hamile kadınların folat içeren besinleri bol miktarda tüketmesi gerekir. Bu nedenle hamile kadınlar besin açısından zengin bu gıdayı günlük diyetlerine tamamen ekleyebilirler.

Fetal beyin gelişimini artırır
Mısırdaki tiamin, fetüsün beyin hücrelerinin daha iyi gelişmesine yardımcı olarak çocuğun gelecekte hafıza yeteneğini artırır.

Hamilelerin Mısır Mısır Yerken Dikkat Etmesi Gerekenler

Hamile kadınlar, besinsel faydalardan yararlanmak için mısırı uygun şekilde ve makul miktarlarda yemelidir. Hamile kadınların aşağıdaki konulara dikkat etmesi gerekir:

– Çok fazla mısır yemenin neden olduğu bağışıklık sistemi bozuklukları, bağırsak mukozasını etkileyerek gluten içeriğinin artmasına yol açacaktır.

– Beslenme dengesizliği: Hamile kadınlar çok fazla mısır yerlerse yeterli besin alamazlar. Bu nedenle tüm hamile kadınlara tavsiyemiz çeşitli gıdaları takviye etmektir.

– Gebelikte diyabet riskinin artması: Bu besin aynı zamanda karbonhidrat ve yağ asitleri açısından da zengindir. Bu nedenle çok fazla yemek, hamile kadınların kan şekeri düzeylerini yükseltebilir ve gebelik diyabeti riskini artırabilir.

– Hamile kadınların çok fazla mısır yemesi halinde şişkinlik ve hazımsızlık hissi yaratır.

– Mısır satın almak için saygın mağazaları seçin.

– Mısır seçerken bazı küçük ipuçları: Mısırın kabuğu yeşil olmalı, kuru, ipeksi ve yumuşak ipekli olmamalı, sapları solmuş veya koyu olmamalıdır. Mısır taneleri parlak sarı, düzgün ve düz olmalıdır. İnce ve orta uzunlukta mısır seçmek en iyisidir; Çok büyük mısırları seçmeyin. Mısırın genç olup olmadığını anlamak için elinizi mısırın üzerine bastırarak sütün akıp akmadığını kontrol edebilirsiniz.

– Mısırın lezzetli ve besleyici olmasını sağlamak için hamilelerin mısırı satın aldıktan hemen sonra yemesi gerekir. Depolama yalnızca birkaç gün yapılmalıdır. Hamileler hemen yemeyecekleri takdirde mısır kabuklarını buzdolabında muhafaza etmelidirler.

– Taze mısır yemek en iyisidir, konserve mısır kullanmayın

– Hamile kadınların karın ağrısı veya ishalleri varsa, durumu daha da kötüleştirmemek için mısır yemeyin.

– Şekerli veya sütlü mısır yemeyin.

– Haşlanmış mısır hamileler için çok faydalıdır. Mısır nasıl haşlanır: Mısırları yıkadıktan sonra kabuklarıyla birlikte kaynatma kabına koyun; Kaynayan suya bir miktar tuz ekleyin. Su kaynadıktan sonra 3-4 dakika daha kaynatın. Mısırın sertleşmesini ve tatlılığını kaybetmesini önlemek için çok uzun süre kaynatmaktan kaçının.

Diyabetli hamile kadınlar mısır yiyebilir mi?

Kan şekeri düzeylerini sabit tutmak için diyabetli hamile kadınların yiyecek seçimlerine dikkat etmesi gerekir. Hamile kadınlar sağlık durumlarını dikkate almalı ve gebelik diyabetini tedavi etmek için mısır yiyip yiyemeyecekleri konusunda doktorlarının tavsiyelerine uymalıdır.

Mısır, çok fazla nişasta içeren ancak glisemik indeksi diğer pek çok besinden daha düşük bir gıda olmasına rağmen, bu, hamile kadınların kan şekerini yükseltmeden çok fazla mısır yiyebileceği anlamına gelmez. Diyabetli hamile bir kadının vücudu ile kasları arasındaki etkileşim değişkendir ve birçok faktöre bağlıdır. Bu nedenle gebelik diyabeti olan hamile kadınların mısır tüketimini sınırlaması gerekir.

Hamile Kadınlar Mısır Yiyebilir mi? Mısır Yemenin 13 Etkisi

Diyabetli hamile kadınların hamilelik sırasında mısır yemesi durumunda, şeker ilaveli işlenmiş mısır yerine bütün mısırın seçilmesi en iyi seçimdir. Kan şekerindeki ani yükselme riskini azaltmak için mısırı iyi yağlar, protein ve lif içeren diğer gıda kaynaklarıyla birleştirin.

En önemli şey, hamile bir kadının mısır veya başka bir yiyecek yedikten sonra kan şekerini daima kontrol etmektir. Bu izleme, hamile kadınların vücutlarının hangi gıdalara tepki verdiğini anlamalarına olanak tanır ve diyetlerini en uygun şekilde ayarlamalarına yardımcı olur.

Diyabetli hamile kadınların mısır yemesinin en iyi yolu nedir?

Kan şekeri seviyelerini sabit tutmak ve hem hamile kadının hem de fetüsün sağlığını korumak için, gebelik diyabeti olan hastaların dikkatli bir diyet izlemesi gerekir. Mısır yerken aşağıdaki ilkelere uyulmalıdır:

Pişmiş mısır yiyin: Sindirilmemiş nişasta tüketme riskini azaltmak için, besin değerinden en iyi şekilde yararlanmak için tamamen pişmiş mısır yiyin. Olgun mısır, olgunlaşmamış mısıra göre kan şekerini daha az yükseltme özelliğine sahiptir.
Yeterince yiyin: Yemekler orta miktarda mısır içermelidir. Yemekten sonra kan şekerinin ani yükselişini önlemek için hamile kadınların çok fazla yemeyi sınırlaması gerekir.
Diğer besinlerle birleştirin: Hamileler mısır yerken onu lifli, iyi yağlar ve protein içeren besinlerle birlikte yemelidir. Lif, şekerin sindirimini ve emilimini yavaşlatarak kan şekerinin kontrolüne yardımcı olur. İyi yağlar ve proteinler ayrıca yemeklerden sonra kan şekerinin aniden yükselmesini kontrol etmeye yardımcı olur.
Bir pişirme yöntemi seçin: Hamile kadınlar mısır hazırlamak istiyorsa buharda pişirme, ızgarada pişirme, haşlama veya tavada kızartma gibi güvenli bir pişirme yöntemi seçin. Yağ veya şeker kullanan pişirme yöntemlerinden kaçının.
Kan şekerini izleyin: Hamile kadınlar mısır ve diğer yiyecekleri yedikten sonra kan şekerini kontrol etmelidir. Bu, hamile kadınların vücutlarının yiyeceklere nasıl tepki verdiğini anlamalarına ve diyetinizi buna göre ayarlamanıza yardımcı olur.
Diyetisyen veya doktordan tavsiye alın: Gebelik diyabeti durumunuza uygun doğru beslenmeyi belirlemek için bir diyetisyen veya doktordan tavsiye alın.

Sonuçlandırmak

Bu nedenle “Hamileler mısır yiyebilir mi?” Cevap evet olacaktır. Ancak herhangi bir yiyecek ne kadar iyi olursa olsun, onu çok fazla yememelisiniz. Bu nedenle hamile kadınlar, vücutlarına uygun miktarda mısır yemeli ve hamile kadının vücudunun ihtiyaç duyduğu besinleri yeterli miktarda alabilmek için diğer gıdaları da takviye etmelidir.

Hamile kadınlar mısırı sokaktan satın almak yerine evde kaynatmalı. Hamile kadınlar, eğer gebelik diyabeti varsa, kendileri için en iyi beslenmeyi öğrenmek için düzenli kontrollere gitmeli ve doktorlarıyla konuşmalıdır.

Site web: https://wilitr.com

Page de fans: https://www.facebook.com/wilimedia.en

Mail: Admin@wilimedia.com

Đóng