Hamile kadınlar keçi eti yiyebilir mi? 5 Faydası

Hamile kadınlar keçi eti yiyebilir mi? Gebe Kadınların Bilmesi Gereken Keçi Eti Yemenin 5 Faydası

Keçi eti sadece lezzetli değil aynı zamanda besin açısından da zengindir. Bu nedenle birçok kadın hamile kadınların keçi eti yiyip yiyemeyeceğini merak ediyor?

Hamile kadınlar keçi eti yiyebilir mi? 5 Faydası

Hamilelik sırasında hamile bir kadının beslenmesi hem annenin hem de bebeğin sağlığında önemli bir rol oynar. Bebeğin kapsamlı bir şekilde gelişmesi için hamile kadınların besin açısından zengin gıdaları seçmesi gerekir. Peki Hamileler Keçi Eti Yiyebilir mi? Günde ne kadar yemelisiniz? Wilimedia tüm bu soruların yanıtlarını verecek!

Keçi etinde bulunan besinler

Hamile kadınların keçi eti yemesinin iyi olup olmadığına karar vermeden önce keçi etinin besin içeriğini açıkça anlamalısınız.

Keçi etinde protein, çinko, demir, potasyum ve B12 vitamini gibi besinler mevcuttur. Keçi etinin kalorisi, doymuş yağı ve kolesterolü azalır. Yaklaşık 85 gramlık pişmiş keçi eti porsiyonunun besin değeri şöyledir:

Protein: 19g
Yağ: 14.1g
Fosfor: 146mg
Potasyum: 232mg
Sodyum: 80.6 mg
Retinol: 22g
Magnezyum: 20 mg
Niasin: 4.5mg
Demir: 2,3 mg
Çinko: 3.22 mg
Bakır: 0.75 mg
Manganez: 0.02 mg
A Vitamini: 22mcg
B12 Vitamini: 1.2mcg
E Vitamini: 0.26mcg

Hamile kadınlar keçi eti yiyebilir mi? 5 Faydası

Hamile kadınlar keçi eti yiyebilir mi?

Hamile kadınlar keçi eti yiyebilir mi? 5 Faydası

Hamile kadınlar keçi eti yiyebilir mi? Kadınlar keçi etinin temel besin bileşenlerinin istatistiksel tablosuna bakarken rahat olabilirler. Bu yiyeceği hamile kadınların günlük öğünlerine dahil etmenin bazı faydaları şunlardır:

Enerji sağlar
Keçi eti bol miktarda yağsız protein içerir. Dolayısıyla hamile kadınların ve fetüslerin kas ve doku yapım sürecine büyük katkı sağlayacaktır. Hamilelik sırasında keçi eti yemek açlığın bastırılmasına ve atıştırmalık isteklerinin azalmasına yardımcı olur. Buradan itibaren hamile kadınların kilolarını iyi yönetmelerine yardımcı olur.

Anemiyi sınırlayın
Fetüsün beslenmesi için hamile kadınların çok fazla demire ihtiyacı vardır. Ancak 100 gram keçi etinde 2 mg’a kadar kolayca emilebilen demir bulunur. Keçi eti aynı zamanda potasyum ve B12 vitamini açısından da zengindir ve bunların hepsi daha iyi kan dolaşımına yardımcı olur. Bu zengin besin içeriği sayesinde hamile kadınlar kandaki hemoglobin düzeylerini artırabilir. Bu, hamilelik sırasında anemiyi etkili bir şekilde önler.

Bağışıklık sistemini destekler
Keçi etinde en yüksek miktarda bulunan besinlerden biri de çinkodur. Bu nedenle keçi eti hamile kadınlarda bağışıklık sisteminin gelişimini teşvik edecektir. Aynı zamanda zararlı ajanların ve bakterilerin girişini en aza indirerek fetüsün kapsamlı gelişimini sağlar.

Doğum kusurlarının oranını azaltın
Keçi eti, B12 vitamini de dahil olmak üzere birçok B vitamininin yanı sıra çinko açısından da zengindir. Nöral tüp defektlerinden ve diğer tehlikeli doğum kusurlarından muzdarip fetüslerin oranını azaltmak için bu vitaminler sağlıklı bir sinir sistemi oluşturacaktır.

Kemik ve dişlerin sağlıklı kalmasına yardımcı olur
Keçi eti içeren bir diyet, hamile kadınların kemiklerine ve dişlerine bakım yapacak, hamilelik sırasında bacak kemik ağrısını ve diz yorgunluğunu azaltacaktır. Bol miktarda kalsiyum içeren keçi eti sayesinde çocukların kemikleri ve eklemleri güçlü olur.

Hamileler için keçi eti yemekleri

Hamile kadınlar keçi eti yemek istediklerinde, lezzetli ve besleyici yemekler yaratmak için bir dizi farklı malzemeyi birleştirmeleri gerekir. Wilimedia, hamile kadınları keçi etinden yapılan leziz yemeklerle tanıştırmak istiyor.

Hamile kadınlar keçi eti yiyebilir mi? 5 Faydası

Beş baharatla pişirilmiş keçi eti

Bileşen:

Yağsız keçi eti: 500g
Patates: 1 yumru
Havuç: 1 ampul
Beş tat
Alkol
Zencefil
Baharat
Nasıl devam edilir:

Keçi etini zencefil ve şarabı karıştırarak yıkayın, ardından sıkın, suyla durulayın ve süzün.
Keçi eti küçük parçalar halinde kesilmeli ve beş baharat, tuz, karabiber, soya sosu ve ezilmiş zencefil ile marine edilmelidir. Tatların demlenmesine izin vermek için yaklaşık kırk dakika bekletin.
Keçi etini yemeklik yağla birlikte tencereye koyun ve etler sertleşinceye kadar iyice karıştırın.
Keçi etinin üzerine kaynar su dökün ve kısık ateşte güveç yapın. Patatesleri ve havuçları ekleyip yumuşayana kadar pişirin, ardından baharatları ekleyip ocağı kapatın.
Lotus tohumlarıyla pişirilmiş keçi ayağı lapası

Bileşen:

Keçi bacağı: 2 – 4 adet
Pirinç: ½ kutu
Lotus tohumları: 20g
Şarap, zencefil
Baharat

Nasıl devam edilir:

Keçinin saçlarını ve toynaklarını tıraş edin, ardından keçinin ayaklarını şarap, tuz ve zencefille yıkayıp süzün.
Kabuğu çıkardıktan sonra lotus tohumlarını yıkayın.
Pirinci temizledikten sonra güveç kabına koyun ve keçi ayağını ve nilüfer tohumlarını ekleyin. Yulaf lapası pişene ve keçi eti yumuşayana kadar pişirin, ardından tadına göre baharatlayın.
Keçi ayakları Çin tıbbına batırılmış

Bileşen:

Keçi bacakları: 4 bacak
Potens için kullanılan Çin tıbbı: 1 paket
Filtrelenmiş su: 2 litre (kemik suyu daha iyidir)
Zencefil, yeşil soğan
Baharat tozu, şeker, tuz, MSG

Nasıl devam edilir:

Keçinin bacak kıllarını ateşte yakın, toynaklarını çıkarın ve yemek için küçük parçalar halinde kesin. İyice yıkadıktan sonra kaynar suda kısa süre haşlayın.
Daha sonra filtrelenmiş suyu (veya kemik suyunu) kaynatın ve bitkisel ilaç paketini ekleyin. 5 dakika kaynatıp keçi ayağını ekleyin.
Yaklaşık otuz dakika veya keçi bacakları yumuşayana ve baharatlanana kadar kısık ateşte pişirin.
Buğulanmış keçi

Keçi eti perilla yaprakları veya limon otu ile buharda pişirilebilir. Biraz şeker katılmış soya sosuna batırıldığında baharatlar, tuzlu incir, yıldız meyvesi, yeşil muz ve ananasla yenildiğinde çok lezzetli oluyor. Serin yaz havaları için son derece uygundur.

Izgara keçi filizi

Izgara yapmak için keçinin ince dilimlenmesi, yıkanması, süzülmesi, kevgir, öğütülmüş biber, istiridye sosu, kırmızı biber sosu, kıyılmış limon otu, sarımsak ve beş baharat tozu ile marine edilmesi gerekir. Arkadaşlarla partilerde erkeklerin sevdiği bir yemek.

Izgara keçi

Keçi eti, lokma büyüklüğünde kesilmeden önce temizlenmeli ve süzülmelidir. Susamları yemeklik yağla karıştırın ve pişene kadar ızgarada pişirin. Yumuşak, tatlı ve hoş kokulu bir tat elde etmek için satayı chao ile karıştırın veya perilla, fesleğen ve tarçınla birleştirin.

Hamile kadınların keçi eti yemesiyle ilgili notlar

Geleneksel tıpta keçi etinin soğuğu geçirmeme özelliği yüksektir ve kanı besler, özellikle hamile kadınlara enerji sağlar. Bu çok etkilidir çünkü hamile kadınlar hamilelik sırasında sıklıkla güç kaybederler. Keçi eti aynı zamanda annelerin emzirmesine yardımcı olan değerli bir ilaçtır. Keçi eti ayrıca hamile kadınların ilk 3 ayda kusmayı, mide yanmasını ve karın ağrısını azaltmasına yardımcı olur.

Keçi eti hamile annelerin sağlığı açısından faydalıdır. Ancak tehlikeli yan etkilerden kaçınmak için annelerin aşağıdaki önemli notları unutmaması gerekir:

Keçi eti sıcak olduğundan hamile kadınlar her öğünde sadece makul miktarda yemelidir. Bu yemeği yalnızca haftada bir kez yemek en iyisidir.
Hamile kadınların tansiyonu, karaciğeri, kalp rahatsızlığı, vücudunda ısı ya da sivilceleri varsa keçi eti yemeyin.
Keçi eti yerken bol miktarda filtrelenmiş su içmelisiniz.
Ek besin maddeleri için brokoli ve ıspanak gibi sebze ve meyvelerle birleştirin.
Keçi etinin zararlı bakterileri azaltmak için iyice pişirilmesi gerekir.
Keçi etini sirkeyle yemeyin: Keçi etinin vücut ısısını koruma özelliği olmasına rağmen sirkeyle yanlış bir şekilde birleştirilirse bu yeteneği azalacaktır.
Keçi etini karpuzla birlikte tüketmeyin: Karpuzun soğuk ve sıcak özelliklerinin birleşimi sindirim sisteminizde sorunlara yol açacaktır.
Keçi etini kabakla birlikte yemeyin: Bu iki yiyecek de sıcaktır, bu nedenle birlikte yenildiğinde kolayca ısınırsınız ve ısıya neden olursunuz.
Keçi eti yerken çay içmekten kaçının: Hamileler düzenli olarak yemeklerden sonra bir yudum çay içiyorsa keçi eti içeren yemekleri yerken de bu alışkanlıktan vazgeçmelidir. Uzun süre keçi eti ve yeşil çay tüketirseniz tannalbin kabızlığa neden olur ve sağlığınıza zarar verir.

Sonuçlandırmak

Kısaca Hamile Kadınlar Keçi Eti Yiyebilir mi sorusunun cevabı. Evet, cevap bu. Keçi etinin büyük faydalarının yanı sıra hamile anne ve fetüsün sağlığını etkilememek için hamile kadınların aşağıdakilerden de kaçınması gerekir. Wilimedia, paylaşımın hamile kadınların fetüsleri için en iyi yiyecekleri nasıl seçeceklerini daha iyi anlamalarına yardımcı olacağını umuyor. Hamile annelere çok sağlıklı bir hamilelik diliyorum!

Site web: https://wilitr.com

Page de fans: https://www.facebook.com/wilimedia.en

Mail: Admin@wilimedia.com

Đóng