Hamile kadınlar armut yiyebilir mi? Armut Yemenin 17 Etkisi

Hamile kadınlar armut yiyebilir mi? Hamile Kadınlarda Armut Yemenin 17 Etkisi

Armutlar tatlı ve sulu olduğundan hamile kadınlar da dahil olmak üzere pek çok kişi onları sever. Ancak birçok hamile kadın şu soruyu soruyor: “Hamile kadınlar armut yiyebilir mi?”. Sizi bu makaleyi okumaya ve cevapları bulmaya davet ediyoruz!

Armut pek çok besin maddesi içeren, sulu ve tatlı bir tada sahip, pek çok kadının sevdiği bir meyvedir. Ancak bu meyve hamile anneler tarafından yenebilir mi? Hamile kadınların armut yerken karşılaşabileceği sorunlar hakkında daha fazla bilgi edinmek için aşağıdaki WiliMedia makalesini okuyun.

Hamile kadınlar armut yiyebilir mi? Armut Yemenin 17 Etkisi

1. Armutta bulunan besinler
Armut, insan sindiriminde önemli rol oynayan besin ve lif açısından zengin bir meyvedir. Araştırma sonuçlarına göre 100 gram armutta aşağıdaki besinler bulunmaktadır:

86,5 gram Su
0,1 gram Yağ
0,2 gram Protein
1 gram Karbonhidrat
1,6 gram Lif
14 miligram Kalsiyum
3 miligram Fosfor
0,2 miligram PP Vitamini
0,5 miligram Demir
B, C vitamini, beta karoten
0,3 miligram B3 Vitamini
1 miligram Folik Asit
A, C, K, B9 Vitaminleri
57 Kalori Enerji
10 gram Şeker
116 miligram Potasyum
1 miligram Sodyum
%2 Magnezyum
Armut diğer birçok meyveye göre daha fazla lif, daha fazla besin ve daha az enerji içerir. Peki soru şu: Hamile kadınlar her gün armut yemeli mi?

2. Hamile kadınlar armut yiyebilir mi?
Armut kalorisi düşük, besin değeri yüksek bir meyvedir. Bu meyve, hamile kadınların sağlığı ve bebeğin rahimdeki gelişimi için gerekli olan birçok besin maddesini içerir. Bazı beslenme ihtiyaçları arasında antioksidanlar, A vitamini, C vitamini ve K vitamininin yanı sıra lif, kalsiyum, demir, potasyum ve diğer bazı mineraller bulunur.

Hamile kadınlar armut yiyebilir mi? Armut Yemenin 17 Etkisi

Bu nedenle bu meyve hamile anneler için nispeten güvenlidir. “Hamileler armut yiyebilir mi?” konusuna gelince. Cevap elbette evet, ancak hamile kadınların nasıl düzgün ve kendi sağlık gereksinimlerine uygun beslenmeleri gerektiğini bilmeleri gerekiyor.

Hamile kadınların, armutları yemeden önce kabuğunun çıkarılarak iyice hazırlanması ve temizlenmesi gerektiğini hatırlamaları gerekir. Bu, kabuktaki zararlı bakterilerin veya patojenlerin ortadan kaldırılmasına yardımcı olacak ve listeriosis, toksoplazmoz veya ciddi gebelik komplikasyonları gibi bazı hastalıkların riskini azaltacaktır. Ayrıca hamile kadınların her gün çok fazla armut yememesi gerekir.

Hamile kadınların da armut yemeden önce sağlık durumlarını dikkate almaları gerekmektedir. Hamile kadınlarda gebelik diyabeti veya hazımsızlık varsa bu meyveyi yemekten kaçının.

3. Hamile kadınların armut yemesinin faydaları nelerdir?
“Hamileler armut yiyebilir mi?” sorusunun yanıtını vermenin yanı sıra, armutun hamileler için bazı faydalarını da sizler için derledik. Bu nedenle hamile kadınlar bu meyveyi yerken birçok fayda elde edeceklerdir. Özellikle bunlar:

Hamile kadınlar armut yiyebilir mi? Armut Yemenin 17 Etkisi

Hamile kadınlarda kabızlığı sınırlayın
Armut, hamile kadınların hamilelik sırasında kabızlıktan kaçınmasına yardımcı olan iyi bir lif kaynağıdır. Demir takviyesiyle kabızlık akut hale gelir. Her bir armut, daha iyi sindirime yardımcı olan çözünür bir lif olan iki gram pektin de dahil olmak üzere altı gram lif içerir. Daha fazla lif elde etmek için hamile kadınların armutları kabuklarıyla birlikte yemesi gerekir.

Enfeksiyonları sınırlayın
Armut öksürüğü, mevsimsel gribi ve soğuk algınlığını önlemeye yardımcı olur. Ayrıca hepatit ve bronşit ve zatürre gibi akciğer enfeksiyonlarının tedavisinde de önemlidirler. Armut bol miktarda C vitamini içerdiğinden hamilelik için faydalıdır.

C vitamini vücudun enfeksiyonlarla savaşmasına yardımcı olur. Çünkü meyvelerdeki C vitamini hamile kadınların vücutlarının demiri emmesine yardımcı olarak hamile kadınların ve fetüslerinin hamilelik sırasında sağlıklı kalmasına yardımcı olur.

Hamile kadınlara daha fazla enerji verir
Armut yemenin hamilelere iyi gelmesinin nedeni, bu meyvenin hamile kadınlara orta miktarda enerji sağlamasıdır. Bir bardak meyve suyu 46 kalori, bütün bir armut ise 100 kaloridir. Bu meyve az miktarda yağ içerdiğinden hamile kadınlar kilo almaz.

Hamilelik sırasında hamile kadınların tatlı isteklerini sınırlayın
Armutta iki basit karbonhidrat, fruktoz ve glikoz bulunur. Hamilelik sırasında hamile kadınlar bu doğal şekerleri beyaz şeker yerine kullanabilirler. Elmalardan daha az şekeri vardır ama tadı daha tatlıdır.

Hamile kadınlar için antioksidanlar sağlar
Armutta kersetin ve C vitamini gibi birçok antioksidan bulunur. Bu maddeler hücreleri serbest radikallerden koruyarak vücudun bağışıklık sistemini güçlendirir. Bu, hamile kadınları korumak ve fetal gelişimi artırmak için çok önemlidir.

Hamileler için kilo kontrolü
Armut, kalorisi düşük ve lif oranı yüksek olduğundan kilo kontrolüne yardımcı olur. Bu, hamile kadınların yemek yedikten sonra kendilerini tok hissetmelerine, hamile kadınların hamilelik sırasında kilolarını kontrol etmelerine yardımcı olabilir ve aşırı yağ birikimine yol açacak şekilde yeme üzerindeki kontrolü kaybetme riskini azaltabilir.

Hamilelerin kalp sağlığına faydalıdır
Yaklaşık 100 gram armutta 116 miligram Potasyum bulunur. Bu mineral hem hamile kadınların hem de fetüslerinin kalp-damar sağlığı için önemlidir. Hücre yenilenmesi hamile kadınların armut yemesiyle de desteklenir.

Hamile kadınların vücudunda biriken toksinleri sınırlayın
Armut, ağır metallerin ve toksik maddelerin hamile kadınların vücudundan atılmasına yardımcı olan yüksek düzeyde tanen içerir. Bu, doğum kusurlarının azaltılmasına ve önlenmesine yardımcı olur.

Hamile kadınlar için vücudun ihtiyaç duyduğu folik asit miktarını sağlar
Her armutta yaklaşık on iki miligram folik asit bulunur. Fazla olmasa da hamile kadınların vücutlarının her gün ihtiyaç duyduğu folik asit miktarını almasına yardımcı olabilir.

İlk üç aylık dönemde folik asit, fetüste nöral tüp defektlerinin gelişmesini önlemede önemli bir rol oynar. Bu nedenle doktorlar sıklıkla doğurganlık çağındaki kadınlara folik asit takviyesi önermektedir.

Hamile kadınlar için kemik desteği
Armutlarda kalsiyum minerali de mevcuttur. Bu sayede hamilelik sırasında armut yemek aynı zamanda anne karnındaki fetüste diş oluşumunu uyarır ve kemiklerin güçlenmesine yardımcı olur.

Hamile kadınların bağışıklık sistemini iyileştirmeye yardımcı olur
Hamile bir kadının bağışıklık sistemi hamilelikten etkilenir. Bu nedenle hamile kadınların hamilelik sırasında armut ve diğer yiyecekleri yiyerek bağışıklık sistemlerini güçlendirmeleri gerekir.

Hamile kadınlarda hamilelik sırasında depresyonu sınırlayın
Armut doğal bir antidepresandır. Bu nedenle hamile kadınların günlük baskı ve strese direnmelerine yardımcı olur.

Hamile kadınlar için vücudun ihtiyaç duyduğu su miktarını tamamlayın
Herkesin vücudunun suya ihtiyacı vardır ve bu özellikle hamile kadınlar için geçerlidir. Çünkü fetüsün gelişmesi için gereken oksijen ve besinleri sağlamak için daha fazla suya ve kana ihtiyacı vardır. Su, özellikle hamileliğin ilk üç ayında dehidrasyonun önlenmesine yardımcı olduğu için de önemlidir. Su eksikliği uterusun kasılmasına neden olabilir ve bu da düşükle sonuçlanabilir.

Hamilelik sırasında hamile kadınlarda diyabetin önlenmesi
Armutun tatlı tadı genellikle yüksek şeker içeriğinin bir işaretidir ve gebelik diyabetinin bir nedeni olabilir. Ancak armut, beyaz şekerin ideal ikamesi olan fruktoz ve glikoz içerir. Hamile kadınlar, sağlıklarını etkilemeden armutun tatlılığının tadını çıkarabilirler.

Fetusta doğum kusurları olasılığını azaltır
Hamile kadınlar için gerekli vitaminlerden biri, fetusta spina bifida ve diğer nöral tüp defektleri gibi olası doğum kusurlarını önlemeye yardımcı olan B9 vitaminidir.

Hamilelik sırasında hamile kadınlarda ödemi sınırlayın
Vücuttaki kan ve sıvı miktarı fetal büyüme ve rahim basıncına uyum sağlamak için arttıkça, hamileliğin herhangi bir aşamasında bacaklarda şişme meydana gelebilir. Hamile kadınların vücutları, armut yemekten günlük dozda kobalt alır; bu, demirin emilmesine yardımcı olur ve böbrekleri aşırı su atmaya teşvik ederek hamilelik sırasında sıklıkla oluşan ödemi azaltır.

Gelecekteki fetüsün kemikleri için iyi
Üçüncü ayda fetüs güçlendi ve cinsel organları, kemikleri ve dişleri oluştu. Armuttaki kalsiyum miktarı bu organların oluşumunun daha hızlı ve etkili gerçekleşmesine yardımcı olan önemli bir faktördür.

Armut birçok besin maddesi içermesine rağmen armutun yanlış dozda, yanlış zamanda ve tabu besinlerle birlikte tüketilmesi hamile kadınların sağlığına büyük zararlar verebilir.

– Armutun soğuk algınlığı özelliği olduğu için çok fazla armut yerseniz mide soğukluğuna, sindirim bozukluklarına, soğuk algınlığına ve gribe neden olabilir.

– Armut özsuyu midede asitle birleştiğinde küçük topaklar oluşturabilir, bu da hamile kadınların aç karnına armut yerken yiyecekleri sindirmesini, bağırsak tıkanıklığını veya kabızlığı zorlaştırır.

– Armut gibi yağ ve protein oranı yüksek besinler böbreklerin fazla çalışmasına neden olur.

– Amaranth ve beyaz turp, armutla birlikte yenildiğinde şişlik, hipotiroidizm ve guatra neden olabilir.

4. Hamile kadınlar için armut nasıl doğru şekilde yenir?
Armut yemeği hem besin değeri yüksek hem de sağlık açısından pek çok faydayı beraberinde getiriyor. Bu nedenle “Hamileler armut yiyebilir mi?” sorusunun yanı sıra hamilelerin armut seçimine ve doğru beslenmesine de dikkat etmesi gerekiyor.

Hamile kadınlar armut yiyebilir mi? Armut Yemenin 17 Etkisi

Beslenme uzmanlarına göre hamile kadınların aşağıda sıralanan talimatlara göre armut yemesi gerekiyor:

Armutun yağ ve şekeri düşük olduğundan hamile kadınlar günde 1 ila 3 küçük (orta boy) meyve yiyebilir. Çok fazla yemek şişkinliğe, geğirmeye neden olabilir ve hamilelik sırasında diyabet riskini artırabilir. Mideyi etkilememek, bağırsak tıkanıklığına neden olmamak veya yemek yemede zorluk yaşamamak için, tok olduktan sonra yemek yemelisiniz.
Sağlığınız için armutları yemeklerden 1-2 saat sonra yiyin ve diğer sağlıklı meyvelerle birlikte tüketin.
Bağırsaklara zarar veren bakteri ve parazitleri temizlemek için yemeden önce armutları temiz suyla yıkayın. Gece boyunca veya 24 saatten fazla bekletilen armutları yememelisiniz çünkü armutun yüzeyinde bakteriler çoğalır.
Ayrıca hamile kadınlar armutları daha uzun süre kullanmak üzere nasıl koruyacaklarını bilmelidir:

Armutları buzdolabına koymadan önce sağlam bırakın.
Enfeksiyonun meyve ile deniz ürünleri ve balık gibi taze yiyecekler arasında yayılmasını önlemek için, meyveleri buzdolabında saklamadan önce plastik torbalara veya koruyucu yiyecek ambalajına sarın.

5. Hamile kadınların lezzetli, doğru ve uygun armutları seçmelerine rehberlik edin
İlk kez hamile olan birçok hamile kadın, armut seçerken zarar görmüş veya toksik kimyasallar içeren, vücudun kazara toksik maddeler almasına neden olan meyveleri seçebileceğini bilmeyebilir. Hanımlar, lütfen kimyasal içermeyen taze armut almanın en iyi yollarına bakın:

– Armutun kalitesini meyvenin şekli belirler: Hamileler armut alırken meyvenin şekline dikkat etmelidir. Lezzetli bir armut dolgun ve parlak renkli olacaktır. Hamile kadınlar garip veya şekilsiz armutlar satın almamalıdır çünkü bunlar kötü armutlardır, sulu değildir ve yumuşak bir tada sahiptirler.

– Armut kabuğuna bakarak lezzetli armut nasıl seçilir: Armut, özellikle de demirhindi armut seçen hamile kadınlar, pürüzsüz kabuklu, az lekeli ve açık sarı renkli meyveleri tercih etmelidir. Kabuğun dış kısmında çok fazla kahverengi çizgi, koyu siyah nokta ve kahverengi, siyah veya morluk yoktur.

– Armutun dibine bakın: Hamile kadınlar pürüzsüz, göbeği veya dip kısmı derin olan armutları tercih etmelidir. Hamile kadınların tabanı büyük, sığ, şekli bozuk veya yuvarlak olmayan armutları almamaları en doğrusudur.

– Armutun sapına bakın: İyi armutların derin içbükey bir gövdesi vardır. Sığ saplı, düzensiz şekilli ve yumuşak tatlara sahip armutların suyu az olacaktır.

– Armutun ağırlığına göre: Armut lezzetliyse hamile kadınlar onu tutarken sağlam bulacaktır. Hamile kadınlar da meyveyi hafifçe vurabilirler, eğer gevrekse, elastikiyeti olacaktır. Hamile kadınlar büyük ama hafif armutlar almamalıdır çünkü bunlar susuz kalacak ve artık çıtır olmayacaktır.

Sonuçlandırmak

Armut, baş dönmesi, bitkinlik, düşük metabolizma, sindirim bozuklukları, iştahsızlık ve obezite gibi fiziksel yorgunluk semptomlarına yardımcı olan doğal bir ilaç olarak kabul edilir. Dolayısıyla hamile kadınların yemeklerine armut eklememesi için hiçbir neden yok değil mi?

Hamile bir kadının vücudunun gerekli vitaminleri almasını sağlamak için hamile kadınlar armut yerine başka meyveler veya meyve suları deneyebilir. Aynı zamanda hamile kadınların cildinin parlak beyaz ve pembe olmasına da yardımcı olur.

Site web: https://wilitr.com

Page de fans: https://www.facebook.com/wilimedia.en

Mail: Admin@wilimedia.com

Đóng