Hamile Annelerin İlk Üç Ayda Yememesi Gerekenler: 10 Besin

Hamile Annelerin İlk Üç Ayda Yememesi Gerekenler: 10 Besin

Hamileliğin ilk 3 ayında ne yenmemeli, hamile annelerin en çok merak ettiği sorudur. Çünkü hamilelikte beslenme, hamile annenin sağlığını ve fetüsün ağırlığını doğrudan etkiler. Hamile annelerin ilk üç ay boyunca anne ve bebek sağlığı açısından risk oluşturan gıdalardan doğrudan uzak durması gerekir. Aşağıda hamile kadınların ilk 3 ayda kaçınması gereken 10 besin bulunmaktadır. Hadi Wilimedia ile öğrenelim!

Hamile Annelerin İlk Üç Ayda Yememesi Gerekenler

İlk üç ayda beslenme ne kadar önemli?

Hamileliğin ilk üç ayı fetüsün oluşumu açısından son derece önemlidir. 4. haftadaki dönüm noktası, çocuğun sinir sisteminin oluşması ve 6. haftada beyin ve omuriliğin gelişmesidir.

7. haftaya giren bebekte ilk haftaya göre en belirgin değişiklik bu haftada görülür. Ellerden ayaklara, parmaklardan perdeli ayak parmaklarına doğru değişmeye ve gelişmeye başlar. Kuyruk kemiği yavaş yavaş küçülür ve kısa sürede kaybolur. 8. haftada bebek yüzünü geliştirme sürecindedir. Eğer görebilseydiniz, bebeğinizin üst dudağının, burnunun ve göz kapaklarının geliştiğini görürdünüz.

Bu nedenle, tam olarak gelişmek için, hamile annelere yeterli besin maddelerinin, özellikle de fetüsün tam olarak gelişmesi için gerekli mikro besinlerin sağlanması gerekir.

Hamileliğin ilk üç ayında ne yememelisiniz?

Hamile annelerin diyetlerini planlarken dikkatli olmaları gerekir çünkü tüm gıdalar hamile anneler için uygun değildir, hatta bazı gıdalar düşük yapma riskini artırır ve fetüsün çocuk sağlığını etkiler.

Aşağıda hamileliğin ilk üç ayında yenmemesi gereken besinler yer almaktadır.

Hamile Annelerin İlk Üç Ayda Yememesi Gerekenler

1. Balıklarda yüksek düzeyde cıva bulunur

Deniz ürünleri mükemmel bir protein kaynağı olabilir ve birçok balık türünde bulunan omega-3 yağ asitleri bebeğinizin beyin ve göz gelişimini destekleyebilir. Ancak bazı balık türleri ve kabuklu deniz ürünleri tehlikeli düzeyde cıva içerir. Fetüs, özellikle hamileliğin üçüncü ve dördüncü aylarında civanın etkilerine karşı en duyarlıdır. Cıva birikmesi bebeğinizin gelişen sinir sistemine zarar verebilir.

Her balık türünde cıva seviyeleri, habitat, balık türü, büyüklüğü ve diyet gibi birçok faktöre bağlı olarak değişir. Yırtıcı balıklar genellikle büyük boyuttadır ve besin zincirinin en üstünde yer alır, bu nedenle daha fazla cıva içerirler. Hamile kadınların yememesi gereken yiyecekler listesinde çok fazla cıva içeren balık türleri şunlardır: vatoz, kılıç balığı, köpek balığı, levrek, ton balığı…

Bu nedenle hamile kadınlar, büyük balık yemek yerine diyetlerinde kırmızı tilapia, somon, sazan, yılanbaş balığı gibi balıkları tercih edebilir. Hamile kadınların hamilelik süresince haftada 224-336 gram balık/deniz ürünü yemesi önerilmektedir.

2. Çiğ veya az pişmiş yiyecekler

Hamile annelerin beslenme menüsünde çiğ veya az pişmiş yiyeceklerin yer alması önerilmez. Çiğ veya az pişmiş gıda tüketen hamile kadınlar koliform bakteri, toksoplazmoz ve salmonella riski altındadır.

Toksoplazma parazitinin neden olduğu toksoplazmoz, annenin hastalığa ilk kez yakalanması durumunda bebeği etkileyebilecek bir enfeksiyondur. Hastalık fetüste beyin hasarına veya körlüğe neden olabilir.

3. İşlenmiş gıdalar, soğuk etler

İşlenmiş gıdalar ve soğuk etlerin pişirme süresinden tasarruf etmesi, yemesinin kolay olması, kullanımının kolay olması gibi pek çok avantajı var ancak bu gıdalar hamileyken yenilmemesi gerekenler listesinde yer alıyor.

Şarküteri etinin düşük yapmaya neden olabilecek listeria bakterisi içerdiği biliniyor. Listeria’nın plasentayı geçme yeteneği vardır ve bebeğe bulaşarak sepsise veya kan zehirlenmesine yol açabilir ve yaşamı tehdit edebilir. Hamileyseniz ve şarküteri eti yemeyi düşünüyorsanız, bitene kadar tekrar ısıtmayı unutmayın.

4. Çiğ yumurta

Çiğ veya az pişmiş yumurtalar, gıda zehirlenmesine neden olabilecek Salmonella gibi patojenik bakterileri taşıyabilir. Hamilelik kadının bağışıklık sistemini geçici olarak zayıflatır, bu nedenle bu dönemde kadınlar gıda kaynaklı hastalıklara karşı özellikle hassastır.

Hamile Annelerin İlk Üç Ayda Yememesi Gerekenler

Hamile kadınlar Salmonella bakterisine yakalanırsa yüksek ateş, kusma, ishal ve dehidrasyon gibi belirtiler gösterebilir. Bazı ciddi vakalarda hastalık erken doğum veya düşükle sonuçlanabilir. Bu nedenle, bakterilerin öldürülmesini sağlamak için hamilelik sırasında yalnızca iyice pişmiş yumurta yemek önemlidir.

5. Bira, şarap ve diğer alkollü içecekleri kullanmayın

Hamileliğin ilk 3 ayında annelerin alkol ve diğer alkollü içeceklerden uzak durması gerekir. Bunların kullanımı fetüsün sinir sistemini ciddi şekilde etkileyebileceği gibi bebeğin gelecekteki gelişimini de etkileyebilir.

6. Ham papaya

Hamileliğin ilk 3 ayında düşük yapma riski genellikle daha yüksektir, peki hamile kadınlar fetüse iyi gelmek için ilk 3 ayda ne yemekten kaçınmalıdır? Çiğ papaya kaçınılması gereken bir besindir çünkü papaya lateksi rahim kasılmalarına neden olabilir, ayrıca deri döküntüleri, ağızda şişlik gibi semptomlarla alerjiye neden olabilir veya daha ciddi olarak nefes almada zorluk veya alerjik reaksiyonlara neden olabilir. anafilaktik şok.

7. Ananas (ananas)

Hamile kadınların düşük yapmamak için ilk 3 ayda papaya dışında ne yememesi gerekir? Meyve ailesinden hamile anneler için zararsız bir meyve, ananas olarak da bilinen ananastır. Çünkü ananas, rahim ağzını yumuşatma ve erken doğumu tetikleme yeteneğine sahip olan bromelain adı verilen bir madde içerir. Bazen hamile anneler bir miktar ananas yiyebilirler ancak ananas bazı sindirim sorunlarına ve alerjiye neden olabileceğinden sık sık veya büyük miktarlarda yememelidirler.

8. Taze Hindistan cevizi suyu

Taze hindistan cevizi suyu sadece serinletici bir içecek değil, aynı zamanda sayısız kullanım olanağı da sunuyor: cildi hafifletme, kabızlığı tedavi etme, sindirim sistemine iyi gelme ve sıcak olduğunda vücudun serinlemesine yardımcı olma. çünkü taze hindistan cevizi suyu serinletici özellikler içerir. Bununla birlikte, taze hindistan cevizi suyu yüksek kaynak özellikleri içerir ve ilk trimesterde içilmesi hamile anneleri düşük yapma riskine sokabilir.

Aşağıdaki hastalıklara sahip hamile anneler taze hindistan cevizi suyu içemez:

    • Kistik fibrozis
    • Böbrek
    • Alerjiye eğilimli

9. Pancar

Pancar hamile kadınlar için iyi midir? Bu, birçok hamile annenin ilgilendiği bir sorudur. Pancar aslında birçok besin maddesi içeren, hamile annelere sağlık getiren bir meyvedir. Hamile anneler, tüm besin maddelerini absorbe etmek için günlük menülerine pancar ekleyebilirler. Ancak haftada sadece 1-2 öğün pancar yemeli ve beslenmeyi sağlamak için onu diğer yemeklerle birleştirmelisiniz. Çok fazla yerseniz, çok fazla betain emersiniz, bu da mide bulantısına ve ishale neden olur.

10. Malabar ıspanağı

Malabar ıspanağı birçok insanın en sevdiği yemektir, ancak bu sebze hamile kadınlar için “zehirli” olarak kabul edilir çünkü düşük, düşük ve kanamaya neden olma kabiliyetine sahiptir. Hatta doktorlar hamilelik sırasında oluşabilecek komplikasyonları önlemek için ilk 3 ayda ıspanak yememeyi öneriyor.

Hamile Annelerin İlk Üç Ayda Yememesi Gerekenler

Sonuçlandırmak

Hamile annelerin ilk 3 ayda ne yemesi ve ne yememesi gerektiği hamilelikte çok önemli bir konudur çünkü zararlı gıdaları sınırlandırırken tam bir beslenme diyeti fetüsün sağlıklı ve güçlü bir şekilde gelişmesine yardımcı olabilir.

 

Website: https://wilitr.com/

Fanpage: https://www.facebook.com/wilimedia.en

Mail: Admin@wilimedia.com

 

Đóng